abreaction

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-11-25
abreaction lever gjennom eller gjenoppleve en traumatisk øyeblikk i et menneskes historie slik at følelser knyttet til det kan bli gjenopplevd og løslatt. tidlig i psykologiens historie, ideen om abreaction ble utviklet, og fra Sigmund Freud og framover, den generelle påstanden har vært denne teknikken gir en måte å frigjøre en person bevisstløs emosjonelle innhold som har bundet ham eller henne, og at det blir en måte å unnslippe demonene fra fortiden. i dag, er det mange terapeuter som utnytte abreaction og mange som absolutt ikke gjør det-mye avhenger av terapeutens jording og de typer pasienter til terapeuten kan behandle.
med terapeutisk abreaction, er katarsis sin tiltenkte målet, i mange tilfeller. når foretas med en terapeut, gjør personen har noen fjernet fra opprinnelig provoserende situasjon, som gir en rensende avstand. en ' gjenoppleve "som oppstår uten veiledning er en annen sak. mange mennesker som lider av post- traumatisk stress lidelse erfaring opplevelser som de igjen lever et forferdelig traumatisk øyeblikk i livet. utløser for disse flashbacks er mange, og en viss lyd, lukt, temperatur, eller øyekast kunne provosere dem. under de fleste omstendigheter, er ett flashback ikke en følelsesmessig utløsning og kan i stedet bare forverre en persons stress, men i terapi, er induksjon av flashbacks eller minner til prosessen traumer ikke uvanlig.
i terapi, er abreaction generelt mer direkte, og tradisjonelle psykoanalytikere som Freud og andre forsøkte å spesifikt få folk gjenoppleve et traume. en av de praktiske verktøy for dette var hypnose, noe som kan hjelpe rydde vekk en persons bevisst motstand mot å gjenoppleve noe vanskelig. abreactions kunne og kan være ganske dramatisk, med folk gjennomgår forferdelige eller bare mildt traumatiske opplevelser under hypnose eller med andre verktøy. de har en tendens til å provosere ekstremt sterke følelser, og analytikeren må kunne hjelpe en pasient gjennom dem, avhengig av minnet, til å føre til en frigjøring fra traumer, med ytterligere analyse.
i moderne tid, en metode som har utviklet seg til de- intensivere abreaction, men likevel tillate for denne re-opplever, er øyebevegelser desensitivisering reprosessering ( EMDR ). terapeuter forsøke å bidra til å redusere intensiteten av en opplevelse som blir gjenopplevd ved å ha klienter tilbake til en emosjonelt tryggere sted. når dette skal gjøres er dommen kall EMDR terapeuten fordi en del av poenget er å finne områder ekstrem traumer og slippe dem, og noen ganger til tross for intensjonen i den terapeut, full abreactions forekomme som er mye lengre og mer intens enn planlagt.
som med omtrent alle psykologisk begrep, er det debatt om nødvendigheten av ' gjenoppleve. « Noen mennesker føler det er unødvendig å fremme velvære og risikerer re- traumatiserende klienten. Andre mener det er viktig for enkelte kunder, men absolutt ikke andre. Der det er mest brukt er med folk som har post- traumatisk stress lidelse ( PTSD ). noen metoder som EMDR er svært vellykket med PTSD, men det er folk som holder seg edru av PTSD uten abreaction.


Previous:nothing Next:agitert depresjon

Relaterte artikler


 • de vanligste årsakene til døvhet hos barn
 • ovarialt hyperstimuleringssyndrom
 • proctalgia fugax
 • type 2 diabetes
 • eksantem subitum
 • hva som forårsaker fantomsmerter
 • Forskjellen mellom enkelt betaler helsetjenester og universell helsetjenester
 • vaskulære misdannelser
 • akutt encefalitt
 • sår patofysiologi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com