brontophobia

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-11-17
også kjent som astraphobia, er brontophobia en tilstand der den enkelte opplever en ekstrem frykt for belysning og torden. denne type fobi er ofte til stede i en mild form med små barn, men vanligvis begynner å avta etter hvert som barnet går inn oppvekst. husdyr også noen ganger vise denne frykten for torden og belysning, samt det imidlertid tilfeller der voksne utvikler denne type fobi, ofte til en grad at det hemmer deres evne til å engasjere seg i enkle oppgaver som. shopping, lese, eller håndterer arbeidsprosjekter under voldsomme stormer.
med mer avanserte tilfeller av tilstanden, kan brontophobia symptomer inkluderer utbruddet av en fullverdig panikkanfall, inkludert en følelse av å miste kontrollen over ens fornuft eller en overhengende følelse av døden. den brontophobic er også sannsynlig at opplever en følelse av å føle ekstremt ør til poenget med å være i ferd med å besvime. ofte, vil hjertet begynne å palpitate raskt, som legger til følelsen av at den enkelte er i ferd med å oppleve noen form for ekstrem skade.
det er en rekke brontophobia årsaker som kan komme inn i bildet. en av de åpenbare opprinnelse tilstanden ville være noen form for traumatisk hendelse i fortiden som involverte tilstedeværelsen av torden eller lyn. for eksempel, å leve gjennom en alvorlig bilulykke som skjedde under en storm med kraftig torden og lyn kan satte scenen for å gjenoppleve det forferdelig opplevelse hver gang en storm begynner å danne. folk som enten har blitt truffet av lyn eller hadde en kjær drept som følge av tordenvær kan også utvikle dette alvorlig aversjon mot alle værforhold som inkluderer lyn og torden. i enkelte tilfeller kan fobien også utvikle seg som en concurring følelsesmessig sak til andre typer fobier, effektivt slik at flere fobiske forhold til strømmen av hverandre.
brontophobia behandling er vanligvis strukturert for å møte de spesifikke symptomer på brontophobia utstilt av pasienten. terapi er nesten alltid en del av behandlingsprosessen. avhengig art og alvorlighetsgrad av symptomene, kan bruk av beroligende eller angstdempende medisiner også benyttes som en del av den pågående behandling serie. Som med mange typer fobier, vil behandlingen ofte søke å oppdage de underliggende opplevelser eller oppfatninger som førte til utviklingen av brontophobia, eliminere den kraften de holder over individet, og bistå pasienten i å utvikle en nyere og sunnere persepsjon.


Previous:nothing Next:atypiske melanocytter

Relaterte artikler


 • hvilke utfordringer står overfor kreft i bukspyttkjertelen overlevende
 • vet om en inngrodd tånegl er infisert
 • patofysiologien ved traumer
 • fosterets skjerm
 • mellom hodepine
 • carotisar ultralyd
 • giftig synovitt
 • pleural effusjon
 • vanligste årsakene til plutselig leddsmerter
 • symptomer på mild gastritt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com