uretrastriktur

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-11-11
en uretrastriktur er en tilstand der en arrete eller betent urinrøret blir for smalt til å effektivt fjerne urin fra kroppen. strikturer kan være forårsaket av en rekke faktorer, blant annet infeksjoner, direkte traumer og kirurgiske prosedyrer. tilstanden oftest rammer menn i reproduktiv alder, men strikturer er tidvis sett hos kvinner og barn i tillegg. de fleste tilfeller kan bli avløst av urologer gjennom en prosedyre for å manuelt utvide urinrøret med en medisinsk ballong. invasiv kirurgi kan være nødvendig i forekomsten av en alvorlig uretrastriktur.
symptomene på uretrastriktur kan variere basert på alvorlighetsgrad og nøyaktig plassering av innsnevring. folk flest opplever redusert urinmengde og hyppig trang til å urinere. en person kan ha skarpe smerter ved vannlating eller en kjedelig, smal verke i bekkenet og nedre del av magen. penis kan hovne opp, og blodet kan være til stede i urin og sæd. en person som opplever mulige symptomer på en uretrastriktur bør søke øyeblikkelig medisinsk hjelp til unngå potensielt alvorlige komplikasjoner, som for eksempel nyre eller blære infeksjoner.
en urolog kan vanligvis diagnostisere en uretrastriktur ved å sette et verktøy kalt en cytoscope inn i urinrøret. en cytoscope er en liten tube utstyrt med et kamera som overfører bilder til en dataskjerm, slik at legen å fastslå stedet for arrdannelse og innsnevring. den urolog kan beslutte å samle urin, sæd, eller vevsprøver for laboratorieanalyse for å sjekke for virus-eller bakterieinfeksjoner. etter at en nøyaktig diagnose, kan legen forklare ulike behandlingsalternativer.
den vanligste prosedyren for å avlaste en innsnevring kalles urethral dilation. de uroligister setter en ballong inn i urinrøret og sakte blåses det, og dermed spre veggene i røret. når ballongen er deflatert og fjernet, opprettholder urinrøret generelt dens videre form. en tilbakevendende innsnevring kan kreve hyppige dilations, enten utført i urolog kontor eller hjemme med en spesialisert kit levert av en lege.
en urolog kan bestemme at kirurgi er det beste alternativet for en lang eller alvorlig striktur. en kirurgisk spesialist kan vanligvis løse en innsnevring av excising arrvev med en skalpell, tar seg ikke å skade omliggende vev. en permanent stent må plasseres i urinrøret hvis eksisjon kirurgi er ikke vellykket. pasienter kan må bruke kateter for flere dager etter operasjonen og delta regelmessige kontroller med sine urologer for utvinning overvåking. med behandling, de fleste opplever full tilbakeføring innen ca ett år.


Previous:nothing Next:hamp olje

Relaterte artikler


 • latenstid
 • de vanligste årsakene til mannlig bryst smerter
 • manisk depresjon
 • paroksysmal nattlig dyspné
 • akutt dehydrering
 • sår patofysiologi
 • tinea versicolor
 • allopathy
 • melk følsomhet
 • flyet øre
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com