Broca sin afasi

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-11-09
Broca har afasi, også kjent som ekspressiv afasi, er en form for tale lidelse der en person er i stand til å skikkelig danne fullstendige og velartikulert setninger. denne tilstanden vanligvis oppstår etter et slag eller noen form for skade på et område i fremre delen av hjernen som kalles Brocas område. Broca sin afasi vanligvis ikke påvirke en persons evne til å forstå hva andre sier, men i stedet påvirker denne personens evne til å sette sine egne tanker inn i de riktige ordene og sette dem ord i riktig rekkefølge.
den vanligste årsaken til Broca har afasi er en slag, hvor den vanlige strømmen av oksygen blir kuttet til en del av hjernen. mens denne form for ekspressiv afasi kan oppstå når et slag påvirker en annen del av hjernen, vanligvis det er brakt videre av et slag i eller rundt Broca område. det er viktig å merke seg at Broca har afasi er ikke en muskulær lidelse. denne tilstanden er ikke forårsaket av en manglende evne til en person å kontrollere hans eller hennes munn eller musklene i ansiktet.
Broca har afasi er en nevrologisk lidelse. personen plaget med denne typen afasi kan danne ord og setninger bare fine, han eller hun er rett og slett ikke i stand til å sette tankene i hans eller hennes hodet inn i riktig rekkefølge for å uttrykke dem korrekt faktisk mange ganger en. person vil kunne gjenta innøvde fraser eller sanger perfekt, men ikke være i stand til å gjenta linjene av sangen i en ikke-musikalsk sammenheng.
vanligvis vil en person som lider av Broca sin afasi være ute av stand til skikkelig bruke tonefallet i hans eller hennes tale. noen som lider av denne formen for afasi vil også ofte ha problemer med setningstyper at endring ordstillingen som " hv på spørsmål i det engelske språket, som krever motivbevegelse i setningen for å danne riktig. funksjon ord, som kan inkludere hjelpemotorer verb, preposisjoner, pronomen og konjunksjoner, blir ofte utelatt av setninger, og de resterende ordene usammenhengende og til tider blottet for fulle betydning.
heldigvis for lider av Broca sin afasi brakt på av hjerneslag, er det vanligvis en anstendig mengde utvinning mulig. mest utvinning av noen som lider av tilstanden vil skje innen det første året etter et slag eller skade som førte til uorden. i løpet av denne tiden en viss mengde av vanlig tale kan bli gjenvunnet gjennom en rekke behandlinger. ingen enkelt kurs i behandling har vist seg å være overlegen og den type terapi anvendt er vanligvis avhengig av den enkelte lider av tilstanden. det er viktig å merke seg, har imidlertid at depresjon, angst og sosial tilbaketrekning alle vært vist å ha en negativ innvirkning på pasientens utvinning og slik at alle med tilstanden bør oppmuntres til å fortsette hans eller hennes daglige liv så effektivt som mulig.


Previous:nothing Next:hemiarthroplasty

Relaterte artikler


 • Osteochondrose
 • pterygium
 • aniseikonia
 • panikklidelse
 • hemianopia
 • unngå spontanabort
 • de ulike endokrine sykdommer
 • herpes lesjoner
 • flyet øre
 • de vanligste eggløsningsproblemer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com