indeks saken

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2014-11-08
i epidemiologi, er en indeks tilfelle den første dokumenterte tilfellet av en sykdom. når man studerer epidemier, kan identifisere indeksen saken gir svært viktige ledetråder om opphavet til utbruddet, hvordan det sprer seg, og om ikke det er en naturlig reservoar av sykdommen som kan forårsake fremtidige epidemier. som et resultat, epidemiologer konstruere komplekse ' slektstrær "for å se på hvilke måter epidemier spres, som de søker for indeksen saken.
en indeksen tilfelle kan representere utbruddet av en helt ny sykdom, slik tilfellet var med mabalo lokela, som berømte var den første kjente personen å dø av Ebola, eller en indeks tilfellet kan være den første personen som er involvert i en epidemi av en allerede kjent sykdom, tyfus Mary er et berømt eksempel på en slik indeks tilfelle. i begge tilfeller, disse menneskene var utgangspunktet av epidemien, og når epidemien ble sporet tilbake til disse personene, folk var i stand til å lære mye om hvordan epidemien utviklet og spredt.
ideelt, epidemiologer liker å identifisere indeksen saken så snart som mulig. gang identiteten indeksen saken er kjent, kan forskerne reise til regionen der han eller hun bor for å studere forholdene der, i håp om å lære mer om hvordan epidemien utviklet. mens på stedet, vil epidemiologer ta prøver fra indeksen pasienten slik at de kan studere strukturen av sykdommen, og de vil også se på levekår, lokalt dyreliv, og regionale skikker å sette bitene av puslespillet sammen. Hvis mulig, er indeksen pasienten intervjuet, slik at forskerne kan spore hans eller hennes bevegelser og aktiviteter mens smittet med sykdommen.
av den tiden en indeks saken er identifisert, er det vanlig å ha store deler av den familietre av epidemien i hånden. disse brikkene kan brukes til å spore veien av sykdommen, og for å lære mer om de neste trinnene som skal tas. for eksempel i sykdomsutbrudd forårsaket av skjemt mat, ved å koble de kjente fakta om indeksen saken og andre ofre, kan epidemiologer kunne finne ut hva de hadde til felles, slik at de kan fokusere på en sak, som en gruppe med dårlig håndtert kjøtt eller forurensede råvarer.


Previous:nothing Next:diabulimia

Relaterte artikler


 • klumpfot
 • de vanligste årsakene til underarm lukt
 • hvorfor opplever jeg ikke svimmelhet etter å ha spist
 • gassutveksling
 • de vanligste myalgi symptomer
 • medisinsk praksis
 • ekkokardiogram
 • de vanligste årsakene til kronisk post-nasal drypp
 • pediculosis
 • manisk depresjon
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com