tinea versicolor

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-11-06
Tinea versicolor er en type soppinfeksjon som påvirker huden, oftest vises på rygg, bryst, nakke og overarmer. det skyldes en overvekst av gjær, som normalt lever i hudens porer og er ofte mer rikelig i områder som er mer fet enn andre. soppinfeksjon er preget av små, misfargede flekker av hud som har en tynn og skjellete utseende. kan de være hvite, rosa, brun, eller brun. disse misfargede flekker har en spredt utseende og har en tendens til å være ganske utmattet på lysere hud og mer merkbar på mørkere hud.
siden sunn hud kan huse gjæren som fører til tinea versicolor, kan det være svært vanskelig å forutsi hvem som vil bli berørt av den. Men de som svetter mye er mer utsatt for kontrahering det. også, kan de med veldig fet hud være mer utsatt for tilstanden. tillegg kan hormonelle endringer bringe det på, som kan nedsatt immunforsvar, som hemmer kroppens evne til å beskytte seg mot overvekst av gjær og andre sopp.
i mange tilfeller kan tinea versicolor behandles med enkle over-the -counter soppdrepende kremer, lotion og sjampo. det kan også bidra til å holde huden ren og tørr og dusj oftere under ekstremt varmt, fuktig vær. når egenomsorg tiltak ikke virker eller at pasienten er svært ubehagelig eller flau av tilstanden, kan en lege foreskrive medisiner å behandle tilstanden raskere. reseptbelagte aktuelle behandlinger kan omfatte selen sulfide ( selsun ) lotion eller ketokonazol ( nizoral ) krem. muntlige reseptbelagte medisiner kan omfatte ketokonazol ( nizoral ) tabletter og flukonazol ( Diflucan ) tabletter.
tinea versicolor tendens til å svare meget godt til enten over- the- counter eller reseptbelagte behandlinger. imidlertid drepe gjæren er bare første skritt. selv etter at overvekst har blitt eliminert, huden misfarging kan somle på i flere uker av gangen. faktisk, når været blir varmt og fuktig igjen eller personen begynner å svette overdrevet over en periode, kan infeksjonen komme tilbake igjen. i noen tilfeller kan en person ha en re-forekommende infeksjon, som krever behandling med reseptbelagte medisiner på en månedlig eller bi -ukentlig basis.


Previous:nothing Next:godt barn eksamen

Relaterte artikler


 • akutt dehydrering
 • de vanligste årsakene til kjeve smerter på den ene siden
 • Fournier koldbrann
 • CD4
 • cystisk akne
 • de vanligste ortopediske problemer
 • kirurgisk hematom
 • bivirkningene av tenner
 • subacromial bursitt
 • antitrombin III mangel
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com