Klebsiella bakterier

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-12-30
er Klebsiella bakterier en svært vanlig art av bakterier som trives i mennesker. normalt, er det store konsentrasjoner av Klebsiella bakterier som lever i tykktarmen som er gunstig for normal fordøyelse. bakterien kan forårsake alvorlige helseproblemer, derimot, dersom visse stammer invadere andre organer og organsystemer utenfor fordøyelseskanalen. infeksjoner er mest sannsynlig i et sykehus eller en annen setting der store grupper av mennesker er i nær kontakt. behandle en Klebsiella bakterier infeksjon umiddelbart med høyfast antibiotika er avgjørende for å hindre livstruende komplikasjoner og redusere risikoen for en epidemi.
andre vanlige stammer av Klebsiella bakterier, inkludert k. oxytoca, kan svekke lungene også. infeksjoner kan også utvikle på stedet av kirurgiske sår på huden eller i urinveiene. hud infeksjoner vanligvis bli rød, kløende, øm, og hovne i løpet av få timer. urinveisinfeksjoner problemer inkluderer blod i urinstrålen og hyppig og smertefull vannlating. sjelden, kan bakterier som kommer i blodbanen angi sirkulasjon og forårsake potensielt livstruende hjerte, nyre, og hjernen komplikasjoner.
tidlig diagnose og behandling er avgjørende for å hindre dødelig utfall fra Klebsiella bakterier infeksjoner. en lege kan samle prøver av sputum, blod og urin for laboratorietesting. lab personell kultur prøver å bekrefte tilstedeværelse av Klebsiella og identifisere spesielle belastningen involvert. gang en diagnose blir stilt, er en pasient karantene og gitt intravenøs antibiotikabehandling. bakterier kan være svært motstandsdyktig mot vanlige antibiotika, inklusive penicillin, så to eller flere medikamenter gis vanligvis gangen før legene finner en effektiv kombinasjon.
de fleste som mottar umiddelbar behandling er i stand til å foreta full inngang i ett til fire uker. flere behandlinger, for eksempel oksygen terapi og hjerte lungeredning, er gitt i krisesituasjoner for å stabilisere puste. individer er vanligvis holdt i karantene rom til de er helt symptomfri ,. de blir da normalt sendt hjem med en tilførsel av antibiotika oppfølging besøk er viktig for å bekrefte at bakterier har blitt fullstendig utryddet


Previous:nothing Next:fast apparatet

Relaterte artikler


 • tegn på heroin misbruk
 • herpes lesjoner
 • tubo-ovarial abscess
 • de vanligste eggløsningsproblemer
 • MYOM
 • trigeminusnevralgi årsaker
 • de vanligste årsakene til sår hals og mageproblemer
 • bihulebetennelse
 • om oppmerksomhet lidelser
 • de vanligste typene visjon tester
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com