thermocoagulation

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-12-20
thermocoagulation er en prosedyre som forårsaker lokaliserte vevsskade ved å utsette vevet for elektrisk strøm, med den nåværende skaper varme som skader individuelle celler i området av interesse. hovedsak, i thermocoagulation, blir cellene kokt med strømmen, svekke funksjon og fikk dem til å dø. det finnes en rekke programmer for thermocoagulation, alt fra kosmetisk kirurgi til forvaltning av svulster. denne prosedyren er utført av en lege som har fått opplæring i hvordan gjennomføre det trygt, og kan gjøres på et sykehus eller en klinikk som har riktig utstyr.
i kosmetisk kirurgi, blir thermocoagulation vanligvis brukes i behandling av overfladiske åreknuter eller edderkopp årer. behandlingen vil fjerne rød i huden, sammen med den tynne tracery av årer finnes i ansiktet eller bena av mange eldre voksne som noen mennesker finner estetisk ubehagelig. thermocoagulation brukes også i smertebehandling. i en thermocoagulation neurotomy, er signalene fra bestemte nerver avbrutt, slik at pasienten ikke lenger opplever smerte. denne prosedyren blir brukt først og fremst i behandling av ryggsmerter som ikke har svart til andre behandlingsmetoder.
thermocoagulation kan også brukes i en sympatektomi, der en sympatisk nerve er kuttet. dette kan brukes til å behandle saker som ansikts rødmende og svett håndflatene. risikoen for en sympatektomi inkludere kutte feil nerve, som fører til utilsiktet nerveskader som kan hemme andre fysiske funksjoner og hindrer pasientens livskvalitet. noen svulster kan også behandles med thermocoagulation, med fremgangsmåten drepe kreftceller slik at de ikke kan reprodusere.
uansett hva prosedyren blir brukt til å behandle, lege fortsetter med forsiktighet for å sikre at eksponeringen for varme er strengt kontrollert og ender opp i riktig målrettet området. leger kan bruke tilbakemeldinger fra pasienten for å avgjøre plasseringen, noe som gir pasienter med et lavt nivå av stimulering som føles som en mild kribling for å bekrefte at sonden brukes er plassert på riktig sted.


Previous:nothing Next:Hva betyr " duft-fri" betyr

Relaterte artikler


 • kinn retractor
 • symptomene på en vitamin D overdose
 • Reye syndrom
 • bekkenbunnen
 • Hvordan kan jeg unngå bug biter
 • sammenheng mellom kaffe og mageproblemer
 • nevropsykologi
 • philophobia
 • tungpustethet hoste
 • hva som forårsaker underarm svett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com