Hva betyr " duft-fri" betyr

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2014-12-19
begrepet " duft -free " beskriver et produkt som ikke inneholder flere dufter eller stoffer utformet for å maskere den underliggende naturlig duft av produktet. mens denne definisjonen ville synes kuttet og tørket, en rekke produkter med etiketter som oppgir at de er parfyme faktisk gjør inneholde kunstige eller naturlige dufter eller maskering produkter, noen ganger uten en avsløring i ingredienslisten. dette er fordi offentlige etater ikke har formelt opprettet en definisjon og standard for slike produkter.
et bredt utvalg av parfyme produkter, inkludert såpe, body vasker, baby pulver, kremer, shampo, balsam, deodorant, og andre personlige pleie elementer som er tilgjengelige. noen produkter er også designet for å være helt naturlig å ta opp bekymringer om potensielt skadelige kjemikalier. det er ikke uvanlig for en duft- fri produktet skal ha en lukt, takket være de naturlige ingrediensene i produktet, men dette lukt blir sett på som akseptabelt fordi det er en nødvendig del av produktet. en duft uten havre, honning og melk fuktighetskrem, for eksempel kan ha en svak duft fra ingrediensene. være helt luktfri ville faktisk være en grunn til mistanke, da det skulle tilsi at kjemikalier hadde blitt brukt til å maskere en duft.
enkelte arbeidsplasser, skoler og andre bygninger har blitt utpekt parfyme som svar på klager fra de som jobber i disse miljøene. i disse situasjonene, blir besøkende bedt om å avstå fra å bruke eller bruker dufter ut av respekt for de menneskene som deler plass, og personlig pleie produkter som såpe og fuktighetskrem gitt på stedet vil være duft -fri. slik politikk noen ganger føre til friksjon, med motstandere som avviser påstander om folk som rapporterer bivirkninger dufter.
økende bevissthet om problemene rundt duftene har fått noen regjeringer til å forsøke å formulere mer strenge retningslinjer i forhold til duft ingredienser. . i Canada, for eksempel, er produsentene pålagt å vise alle ingredienser, inkludert spor av dufter, slik at forbrukerne kan gjøre et informert valg når de foretar et kjøp


Previous:nothing Next:ID

Relaterte artikler


 • hvorfor er encefalitt så farlig
 • søt syndrom
 • helseeffekter av koffein
 • ice pick arr
 • CD4
 • philophobia
 • antitrombin III mangel
 • hva kan jeg gjøre hvis jeg øredobber forårsake utslett
 • hva som forårsaker mastitt
 • vite om jeg er allergisk mot acetylsalisylsyre
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com