ID

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-12-19
ID er et begrep utviklet av Sigmund Freud for å beskrive en del av hjernen. han også brukte begrepene ego og superego å beskrive de to andre delen av hjernen, som sammen med ID, drive personlighet, ID er spesielt alle våre ukompliserte behov for nytelse, mat, og overlevelse til Freud ID representerte instinktive atferden til hver person, eller som Bill Murray sier det i filmen hva om Bob. ? 'Jeg trenger jeg trenger, jeg trenger, " som setter opp en konstant dialog med resten av selvet.
små barn, spesielt barn er ID -drevet. har veldig lite moralsk begrep, og miniscule konsept av reglene i samfunnet eller andres behov, de kommer til å spørre om hva de vil stort sett alle av tIDen. barnets behov for å bli lei, holdt, få nok søvn, og har rene bleier er alle ID drevet. er de lite behov maskiner i søte pakker, og noen ganger kan kjøre sine foreldre nøtter ved deres stadige krav.
som barnet begynner å vokse, får den en følelse av selvtillit, egoet, og en følelse av reglene pålagt av samfunnet av hjemmet sitt og senere samfunn av verden sin, kalt superego. men det tar lang tID for barn å flytte fra det stedet for å bli drevet av ID til å kunne kontrollere ID, og noen dessverre ikke lærer. du kan se ID i drift i to år gamle å hevde at alt i huset er " min ", eller i de plutselige raserianfall av enda eldre barn når deres ønsker blir forpurret.
enda godt tilpasset mennesker har sine ID drevet øyeblikk. hvis du noen gang har kål på en halvliter av iskrem på egen hånd du vet dette godt. åpenbart du ikke trenger iskrem, men du reagert på ID behov for trøst stammer fra mat, og særlig fra søte fetende ting. plutselig miste temperamentet er en annen type ID respons. det er ikke rasjonelt, og det er vanligvis ikke nyttig, men da igjen, er det vanlig.
Freud ville se på vanedannende oppførsel, spesielt der det ikke er ytre fysiske avhengighet, som spilleavhengighet, shopping, eller sex avhengighet som atferd drevet veldig mye med ID. i disse tilfellene, ville behandlingen bety å lære å kontrollere eller i det minste ignorere ID.
mens noen av Freuds teorier har absolutt vært omstrIDt, IDeen om ID er en god en, selv om det ikke kan vitenskapelig bevises. et depot av rå behov synes å eksistere i alle mennesker, lang referert til langt predating Freud bibelsk referanse til krigen mellom ånden og kjødet :. ' sinnet er villig, men kjødet er svakt ", kunne godt referere at instinktive dragning mot å lytte til ID og søker bare hva vi tror vi trenger.


Previous:nothing Next:bein plater

Relaterte artikler


 • neurodermatitis
 • mitralklaffen kollaps
 • farene ved koronar kalsium
 • retinitis pigmentosa
 • Broca sin afasi
 • chemosis
 • viral artritt
 • spider bitt
 • psykiatrisk vurdering
 • hvorfor er encefalitt så farlig
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com