serum elisa

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-12-17
serum enzymet -linked immunsorbent analyse ( serum ELISA ) er en metode som brukes for å bestemme mengden av en biologisk substans i en serumprøve ved å stole på den spesifikke samspillet mellom et antigen og antistoff. eksempler på biologiske stoffer i området er et antistoff produsert i respons til en viral infeksjon, for eksempel et antistoff mot humant immunsviktvirus ( HIV), eller til et hormon som indikerer graviditet, slik som humant choriongonadotropin ( hCG ), eller til en autoimmun antistoff produsert ved revmatoid artritt, slik som revmatoid faktor. generelt, er det en direkte analyse, som bruker et spesifikt antistoff for å påvise tilstedeværelse av antigen i en serumprøve, og en indirekte analyse, som bruker en antigen for å fastslå tilstedeværelsen av antistoffer i en serumprøve.
i direkte serum ELISA, en prøve som inneholder en ukjent mengde antigen er festet til en ubevegelig overflate, for eksempel en reaksjon tube eller en microtiter plate, og inkuberes med et spesifikt antistoff som er kjemisk koblet til et enzym. omvendt, i den indirekte serum ELISA, er en kjent antigen festet til en immobile overflate og deretter inkuberes med serumprøven som inneholder en ukjent mengde antistoff. antigen-spesifikt antistoff i serum forventes å binde fast til det immobiliserte antigenet, mens ikke- spesifikke antistoffer er fjernet i de følgende vask trinn. generelt, er immobile overflatebehandlet med en andre antistoff som gjenkjenner opplevelse av sterk regionen i alle antistoffer, og som er kjemisk koblet til et enzym. i både direkte og indirekte ELISA, består det siste trinnet i tillegg av et enzym -spesifikk substrat, initiere en reaksjon som produserer en målbar signal som er direkte proporsjonal til mengden antigen eller antistoff til stede i serum.
serumet ELISA er en mye brukt test av flere grunner. viktigst, anses det som en pålitelig klinisk test på grunn av spesifisiteten av antigen- antistoff samspill, og sensitiviteten til denne analysen tillater påvisning av biologisk stoffer ved ekstremt lave konsentrasjoner i serum. Den er utformet for vurderingen av et stort antall prøver på samme tid, og så brukes ofte i store operasjoner, for eksempel screening av blod donor prøver for tilstedeværelse av HIV -antistoffer. i tillegg, Elisa kits som måler ofte analysert antistoffer og antigener er kommersielt tilgjengelig for bruk i kliniske eller forskning innstillinger, og praktisk inneholder alle nødvendige reagenser til å gjennomføre en full eksperiment.
en voksende fagområde innebærer. anvendelse av serum elisa teknologi på området cytokin påvisning cytokiner er løselig protein molekyler skilles ut av immunsystemet som ofte er involvert i inflammatoriske prosesser; cytokin -nivået er derfor informativ om sykdomstilstander forbundet med kronisk betennelse, som for eksempel hjertesykdom, autoimmune sykdommer, og fordøyelsesenzymer sykdommer. det er antatt at vurderingen av cytokin nivåer kan være i stand til å skille mellom inflammatoriske tarmsykdommer som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt, og kan til slutt være i stand til å forutsi utfallet i hjertesykdommer og revmatoid artritt.


Previous:nothing Next:Håravfall er arvet fra morens familie

Relaterte artikler


 • prolapsed hemorrhoid
 • compulsive liggende lidelse
 • Hjem fetal Doppler
 • de ulike Gerd symptomer
 • er Sengevæting arvelig
 • sensorimotor nevropati
 • stomatitt
 • hvorfor er encefalitt så farlig
 • Miljøpsykologi
 • patofysiologien ved traumer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com