akutt lungeødem

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-12-13
akutt lungeødem er en svært alvorlig tilstand som krever umiddelbar medisinsk behandling. i denne tilstanden, blir de luftblærer i lungene fylt med væske, og dette svekker lungenes evne til å oxygenate blod. hovedsak, kroppen blir fratatt oksygen raskt, noe som kan være dødelig når venstre ubehandlet. det er mange mulige årsaker til akutt lungeødem, med den primære seg vanligvis å være noen form for hjerteproblemer, spesielt hjerteinfarkt og hjertesvikt. andre ting kan føre til denne tilstanden, inkludert trener i store høyder ( HAPE eller stor høyde lungeødem ), blir utsatt for giftige kjemikalier som skader lungene, infeksjoner i lungene som lungebetennelse, eller dårlig nyrefunksjon.
gradvis form av lungeødem kan bli lagt merke til over en lengre tidsperiode. det kunne omfatte problemer trener, vanskeligheter med å ligge om natten, og kortpustethet. væskeretensjon tendens til å være vanlig, og folk kan få vekt raskt. ankler og ben kan se hovent.
om lungeødem oppstår raskt eller mennesker lider mer gradvis form, begge settene med symptomer må bli tatt på alvor, og krever øyeblikkelig legehjelp. gradvis typen kan lett utvikle seg til en akutt type og dette er ikke en tilstand som bør ignoreres. kroppen sulter for oksygen og dette påvirker alle dens systemer.
leger vil tendere til å se etter årsaken umiddelbart når en pasient presenterer med akutt lungeødem, men vanligvis første behandlingen er å gi oksygen. påvisning av underliggende problemet en tendens til å involvere en rekke tester som inkluderer blodprøver, evaluering av hjertet for underliggende hjerteproblemer med røntgenbilder, elektrokardiogram ( ekgs ) og echocardiograms. kateterisering å undersøke lungene kan være nødvendig for. noen ganger akutt lungeødem har en veldig klar årsak som eksponering for giftstoffer, og disse testene kan ikke være nødvendig.
behandling av tilstanden må ta kroppens behov for oksygen og de underliggende årsakene som resulterer i væskefylte luftblærer. når hjertesvikt skaper problemet, kan kirurgi være nødvendig for å skape bedre funksjon. lungebetennelse som forårsaker akutt lungeødem kan trenge behandling med antibiotika. folk er ofte også gitt diuretika som kan øke væske -utgang, og de kan ha fluid begrensninger for noen dager.
selv med behandling, er noen ganger akutt lungeødem dødelig. dette kan være tilfelle når det foreligger ekstrem og betydelig skade på lungene eller andre organer, men mange ganger denne tilstanden kan være vellykket dersom behandlingen er foretatt i tide. viktigst for folk å huske er at tid er essensen. symptomene på denne tilstanden trenger omsorg umiddelbart, og bør aldri bli ignorert.


Previous:nothing Next:vaginal blødning

Relaterte artikler


 • kolecystitt
 • allopathy
 • vite om jeg er allergisk mot hvete
 • osteomalasi
 • rebound insomni
 • Tourettes syndrom
 • årsakene til underarm smerte
 • kronisk dehydrering
 • elektrofysiologi
 • glossitt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com