administrasjonsvei

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-12-06
i medisinske kretser, er en tilførselsvei et middel som et medikament er innført i kroppen. begrepet brukes på alle typer reseptbelagte medisiner, over disk narkotika, eller ulovlig stoff som bringes i kontakt med kroppen. mange helsearbeidere også henvise omfatter innføring av giftstoff i kroppen på noen måte som ved hjelp av ett eller flere administrasjonsmåter.
tredje klasse er kjent som parenteral administrasjonsmåte. denne tilnærmingen innebærer innføring av medisiner med midler som ikke involverer bruk av fordøyelseskanalen. injeksjoner av alle typer er en del av denne klassifiseringen, som er intravenøst drypp terapi, og selv innånding. disse metodene er vanligvis ansatt når det er behov for å innføre medisiner inn i kroppen så raskt som mulig.
mens helsepersonell bruker primært begrepet administrasjonsrute, dataetterforskning eksperter og andre politimyndigheter fagpersoner også rutinemessig bruker begrepet når gifter eller ulovlige stoffene brukes i gjennomføring av en forbrytelse. identifisere ruten brukes til å administrere stoffet til offeret kan ofte hjelpe kaste lys over hvordan hendelsen fant sted, og muligens føre til ledetråder som gjør at offiserer for å finne og arrestere gjerningsmannen for forbrytelsen. for eksempel, kan vite at en gift ble gitt oralt føre lov offiserer å teste briller og andre drikkekar på stedet for forbrytelsen før de finner en med spormengder av giften fortsatt tilstede, og test at fartøy for fingeravtrykk eller noen form for DNA-bevis som kunne identifisere andre som var til stede under gjennomføringen av forbrytelsen.
velger den beste ruten for administrasjon innebærer riktig å vurdere pasientens behov. for eksempel en person med alvorlig hode lunger kan gis en injeksjon som en måte å påskynde prosessen med å drepe bakterier og lettelser eventuelle betennelser som kan være til stede. samtidig, noen som lider med en pågående sykdom som krever en jevn tilførsel av medisiner til systemet kan leveres med piller eller tabletter som sakte slipper medisinen inn i systemet i løpet av dagen.


Previous:nothing Next:de vanligste symptomene på en klemt nerve i underarmen

Relaterte artikler


 • rehabilitering leger
 • abreaction
 • tvetydig genitalia
 • symptomer på hypotermi
 • pitted keratolysis
 • withania somnifera
 • anti-streptolysin o
 • Osteochondrose
 • kronisk nyresykdom
 • vene bypass
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com