mild dysplasi

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-12-04
begrepet " dysplasi " refererer til unormale celleforandringer på livmorhalsen. mild dysplasi er den minst alvorlige scenen og betyr at en kvinnes livmorhalsen er litt unormal. andre vilkår for mild dysplasi omfatter lavgradig squamous intraepitelial lesjoner og cervikal intraepitelial neoplasi, grad 1. hvis venstre ubehandlet, mild dysplasi kan utvikle seg til mer alvorlige scener og enda til livmorhalskreft i løpet av 10 år eller mer.
i de fleste tilfeller, mild dysplasi går unna på egen hånd, og en kvinne kanskje ikke trenger noen behandling. etter at den er oppdaget, kan en lege avgjøre alvorlighetsgraden og avgjøre om behandling er nødvendig. ofte, vil en lege planlegge en kvinne for hyppigere pap tester for å se etter flere celleforandringer. noen kvinner med mild dysplasi gjennomgå en kolposkopi, som er en medisinsk prosedyre som tillater legen å undersøke livmorhalsen nærmere. en lege kan ta en vevsprøve for biopsi under denne prosedyren.
hvis dysplasi utvikler seg, er det flere behandlingsmuligheter. en lege kan bruke en løkke elektrokirurgisk eksisjon prosedyre ( leep ) for å fjerne unormalt vev. med cryosurgery eller cryocauterization, bruker legen en cryoprobe å fryse og drepe unormale celler. annet alternativ er laser ablasjon, som er når en lege bruker en laser til å drepe celleforandringer i livmorhalsen.
kvinner som var seksuelt aktive før fylte 18, har hatt flere seksualpartnere eller fødte før fylte 16 år har større risiko for å utvikle celleforandringer. kvinner med undertrykt immunsystem og de som røyker også er mer sannsynlig å ha det. en kvinne kan redusere sin risiko ved å praktisere monogami og bruke kondom under samleie, noe som vil bidra til lavere risiko for å pådra HPV. kvinner mellom 9 og 26 også kan få vaksinert mot noen typer HPV.
prognosen for kvinner med mild dysplasi er utmerket. mange tilfeller løse på egen hånd, og de sakene som vedvarer kan behandles tidlig før de går videre til livmorhalskreft. kvinner bør ha rutinemessige pap tester for vellykket påvisning og forebygging.


Previous:nothing Next:diagnose-relaterte gruppe

Relaterte artikler


 • om av lungesykdommer
 • neurodermatitis
 • når er en mekanisk ventilator nødvendig
 • bedre fingerneglen helse
 • Helicobacter pylori
 • ovarialt hyperstimuleringssyndrom
 • voksesmerter
 • proporsjonal dverger
 • Hvordan kan jeg unngå hypotermi
 • trykksår
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com