håndtere en gonoré diagnose

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2015-01-27
umiddelbart etter å ha mottatt en gonoré diagnose, bør du ta deg tid til å lære mer om den smittsomme sykdommen. kjenne årsakene til en gonoré infeksjon og bivirkninger som kan oppleves kan hjelpe deg å få de riktige behandlingstilbud for ditt tilfelle. det er også viktig at du tar deg tid til å informere siste seksualpartnere og lære forebyggende strategier som vil hjelpe deg å unngå å pådra gonoré igjen.
for kvinner, er gonoré ofte asymptomatisk, betyr ingen symptomer oppstår, selv om symptomene er mer sannsynlig å dukke opp i mannlig gonoré, vil et stort antall infiserte menn ikke vise noen symptomer heller. vanlige tegn på gonoré forekommer hos begge kjønn omfatte en brennende følelse ved vannlating og utflod fra kjønnsorganene. sykdommen kan også påvirke andre deler av kroppen, inkludert hals og øyelokk. ubehandlet gonoré kan bli en kronisk infeksjon, forårsaker ufruktbarhet hos kvinner, sterilitet hos menn og passerer fra mor til barn under fødselen. fordi mange personer med gonoré har også klamydia, en annen std, kan legen forskrive medisiner til å behandle begge tilstander som en forholdsregel.
leger vil typisk behandle en gonoré diagnose med antibiotika. selv om symptomene kan begynne å rydde opp raskt etter å ha tatt medisiner, er det viktig å fullføre hele resept for å sikre at infeksjonen er borte. legen er sannsynligvis også foreslå at du avstår fra å ha sex til du har fullført ta alle medisiner og en retest bekrefter at du er kurert. å unngå reinfeksjon, må du kanskje også å avstå fra sex før den nåværende intim partner har også mottatt en okay fra sin lege.
en gang gonoré diagnose har blitt gjort, må du være ærlig og kommunisere denne informasjonen til alle nye seksuelle partnere for å unngå en scene, kan det være lurt å bryte denne nyheten forsiktig i privat, hvis det er en bekymring for at dine tidligere partnere ikke kan håndtere denne nyheten godt, kan andre metoder for kommunikasjon som telefon eller e-post også bli vurdert. uansett hvordan du bryter nyheter, men kan partneren din fremdeles være sint eller såret, for å spre spenningen og gi din seksuelle partner med mer informasjon, kan du tilby pedagogiske hefter diskuterer klamydia og gonoré. Du kan også berolige eventuelle seksuelle partnere at tilstanden kan behandles og oppmuntre dem til å få testet så snart som mulig.
selv mottar en gonoré diagnose kan være pinlig eller skremmende for noen, er den smittsomme sykdommen kureres i mange tilfeller, spesielt når tidlig diagnose og behandling er gjennomført. å unngå smittespredning eller trekke det igjen, praktisere trygg sex ved hjelp av latex eller polyuretan kondomer og pass på å bruke disse elementene riktig. proaktive forebyggende metoder for eksempel rutinemessig std filmvisninger, avstå fra sex og gjenværende i en monogam seksuelt forhold kan også bidra til å redusere sjansene for å pådra gonoré igjen. huske å ta diagnose på alvor og følge ditt råd leger vil også hjelpe deg å gjenopprette fra en gonoré diagnose.


Previous:nothing Next:urodynamics

Relaterte artikler


 • tubo-ovarial abscess
 • Forholdet mellom graviditet og peler
 • hvorfor er encefalitt så farlig
 • natur underskudd uorden
 • schizencephaly
 • hva som forårsaker underarm svett
 • svangerskapsdiabetes
 • de vanligste typene albue skade
 • slapp lammelse
 • om av tarmobstruksjon
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com