stadier av endometriose

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2015-01-23
det er fire stadier av endometriose :. minimale, milde, moderate og alvorlige leger ofte har problemer å vite hvilket stadium av endometriose en kvinne er i basert på symptomer fordi disse varierer fra person til person det er ikke uvanlig. for noen med mild endometriose å oppleve smertefulle symptomer eller for noen med alvorlig endometriose å ha ingen. kirurgi er den mest effektive måten for en lege å avgjøre hvilket stadium av endometriose en kvinne er i, men dette er ikke typisk utføres med mindre hun opplever alvorlige symptomer.
minimal endometriose er diagnostisert når det bare er små, isolerte områder av Slimhinnen voksende utenfor livmoren. mild endometriose er diagnostisert når det er flere flekker av endometriet vokser sammen med en svært liten mengde av arrvev. når de stadier av endometriose fremgang fra mild til moderat, kan det være mange dype områder av fôr og arrvev funnet utenfor livmoren. kvinner i alvorlig stadium har mye større grad av overflødig fôr og arrvev, som også kan forlenge utenfor bekkenet og inn i endetarmen.
symptomer på denne tilstanden vanligvis inkluderer tunge perioder, småblødninger mellom perioder, uregelmessig menstruasjon, bekkensmerter, og vanskeligheter med å bli gravid. de fertilitetsproblemer er ofte bare til stede under de moderate og alvorlige stadier av endometriose. mange kvinner vet ikke engang at de har sykdommen før de ser deres lege om problemer med å bli gravid.
kvinner som ikke ønsker å bli gravid kan tidvis kontrollere sine endometriose symptomer med p-piller eller andre typer hormon terapi. svært alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi for å fjerne overflødig endometrievev vokser utenfor livmoren. hvis graviditet er ønskelig, kan kirurgi være nødvendig før unnfangelsen kan forekomme.
kvinner med mild til moderat endometriose kan ikke kreve kirurgi for å bli gravid. selv om en kvinne har intet ønske om graviditet, kan kirurgi være å anbefale dersom hun er i de moderate eller alvorlige stadier av endometriose for å eliminere andre smertefulle symptomer.


Previous:nothing Next:kronisk bakteriell prostatitt

Relaterte artikler


 • ondartet fibrøs histiocytoma
 • fundus høyde
 • hva som forårsaker en brennende hals
 • forkjølelsessår
 • er Sengevæting arvelig
 • hypotoni
 • effekten av diabetes på øynene
 • ikke menn og kvinner håndtere stress annerledes
 • de vanligste årsakene til blå hud
 • sinkacetat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com