hindre fødselsskader

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2015-01-20
en fødsel defekt er definert som en abnormitet i struktur, funksjon eller metabolisme som er til stede ved fødselen. fødselsskader kan være et resultat av genetiske og miljømessige eller ukjente faktorer. om ikke alle problemer kan unngås, vordende mødre eller kvinner som planlegger å bli gravid kan ta visse forholdsregler for å redusere deres risiko og muligens forhindre fødselsskader. du bør få tidlig og regelmessig svangerskapskontroll, opprettholde et sunt kosthold, ta prenatal vitaminer og ta folsyre før unnfangelse. når youo venter, du også bør unngå bruk av narkotika, alkohol, sigaretter og koffein og eksponering for miljøgifter.
du bør begynne å ta folsyre kosttilskudd før du selv er gravid. det er anbefales at kvinner tar 400 milligram folsyre hver dag før du blir gravid og gjennom første trimester. folsyre kan forebygge fødselsskader relatert til ryggraden og hjernen.
gravide kvinner bør opprettholde en sunn livsstil, herunder regelmessig svangerskapskontroll å spore deres trivsel og helse for sine babyer. i tillegg til folsyre, bør gravide kvinner ta prenatal vitaminer og spise et sunt kosthold. du bør prøve å få tilstrekkelig hvile og engasjere seg i moderat trening med godkjenning av legen din. ved å ta vare på deg selv og din helse, kan du forhindre fødselsskader for barnet.
vordende mødre bør unngå å drikke alkohol. Hvis en gravid kvinne drikker, går stoffet gjennom morkaken og hennes barn kunne bli født med en fetal alkohol spektrum lidelse. disse lidelsene kan føre til vekst mangel og skade på sentralnervesystemet, som fører til kognitiv, atferdsmessige og motoriske problemer. ikke mengden av alkohol er trygt, så du bør avholde seg helt i løpet av svangerskapet.
gravide kvinner bør unngå å bruke narkotika eller røyke sigaretter. stoffer som kokain, marihuana, heroin og ecstasy passere gjennom blodet til det ufødte barnet, og kan forårsake mange fødselsskader. sigarett røyking kan redusere mengden av oksygen tilgjengelig for barnet og muligens føre til ganespalter, lem mangler, enkelte typer hjerteproblemer og andre fødselsskader.
vordende mødre også bør unngå eller begrense koffein bruk. ekspertene er uenige om hva som er en akseptabel mengde koffein for en gravid kvinne. velger mange kvinner å avstå fra koffein helt under svangerskapet for å være sikker.
gravide kvinner bør unngå eksponering for miljøgifter og bakterier. vordende mødre bør holde deg unna kattesand bokser, rått kjøtt og husholdningsartikler kjemikalier i elementer, for eksempel rengjøringsprodukter. kvinner bør også unngå visse vaksiner mens gravid, om mulig.
i noen tilfeller kan du gjøre alt mulig for å hindre fødselsskader, og et problem kan fortsatt oppstå. mange faktorer som bidrar til fødselsskader er ukjent. du kan bare gjøre ditt beste for å støtte en sunn utvikling av din baby.


Previous:nothing Next:IVF graviditet

Relaterte artikler


 • eksploderende hode syndrom
 • hvilke forhold har leddsmerter som et symptom
 • guttaperka
 • de vanligste råmelk bivirkninger
 • mulige årsaker til uforklarlig kvalme
 • hva som forårsaker hjertebank om natten
 • kolecystitt
 • arterielle sår
 • minuttvolum
 • hyperprolaktinemi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com