felles kjennetegn ved autisme

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2015-01-12
autisme er ikke en ensartet tilstand. folk som har denne tilstanden kan ha veldig unik og annerledes oppførsel, selv setter seg ut fra andre som også har autisme. er det noen felles kjennetegn ved autisme, imidlertid, og kan omfatte en insistering på uforanderlighet, problemer knyttet til andre og håndtere sosial interaksjon, aloofness, ha liten eller ingen interesse i fysiske former for kjærlighet, sammenkobling elementer i linjene basert på farge eller størrelse, en over- vedlegg til livløse objekter, forsinket tale, og en manglende evne til å uttrykke seg. disse kan komme i praktisk talt alle kombinasjoner og pasienter vil ha drastisk ulik alvorlighetsgrad. for eksempel, kan en autistisk person har liten eller ingen tale forsinkelser mens en annen vil mislykkes i å snakke i det hele tatt i en alder av fire.
ofte de første merkbare kjennetegn ved autisme involverer sosial utvikling og verbale ferdigheter. som babyer, kan de med tilstanden ikke smile på timeplanen, kan ikke få øyekontakt, eller vise noe interesse når en vaktmester entrer rom. dette er normalt ikke tilfelle, siden de fleste mennesker med autisme er diagnostisert litt senere under pjokk eller førskolebarn år. ofte, er utvikling i sosialt samspill fin og deretter barnet begynner å regress. taleutvikling kan også stoppet opp, og barnet kan slutte å bruke ord som han eller hun allerede var dyktigere til å bruke.
barnet kan begynne å utvikle flere autisme egenskaper kort tid etter. disse kan inkludere trukket atferd, alvorlige raserianfall, og uttrykker følelser for tilsynelatende uten grunn. han kan begynne å gråte, le, eller bli sint uten ytre provokasjon. på tiltale, kan han gjenta visse fraser eller sanger uten opphør og med bort til hva foreldre eller foresatte sier. mange ganger, vil setningene være de hørte ofte på en favoritt TV-program eller film.
mange kjennetegn ved autisme kan ha å gjøre med repetisjon og mønstre. for eksempel kan en autistisk barn ønsker å se samme film eller episode av en TV viser igjen og igjen. han kan plassere blokkene, fargestifter, eller mat i en bestemt rekkefølge, ofte plassere dem i grupper basert på størrelse eller farge. han kan gjenta den samme ord eller uttrykk ofte eller viser repeterende atferd som stanger hodet mot en vegg eller vugger frem og tilbake i en rytmisk bevegelse.
kjennetegner autisme kan være til stede i varierende grader av alvorlighetsgrad. noen kan ikke være til stede i det hele tatt, mens andre kan bli ganske plagsom og noen atferd kan være nesten besatt i naturen. grunn av deres manglende evne å kommunisere skikkelig, kan autistiske personer har problemer med å lære i samme tempo eller på samme måte som andre. dette kan føre til ytterligere frustrasjon og atferdsproblemer.
hvis et barn viser kjennetegn ved autisme, bør han eller hun bli vurdert av en spesialist så snart som mulig. Behandlingen er vanligvis vellykket på slik at disse barna å fungere på et høyere nivå enn normalt ville være mulig, med de fleste barna til slutt bli selvforsynt og vellykket voksne. enda lavere-fungerende barn kan ha en mye bedre livskvalitet dersom gitt riktig behandling, og den tidligere det blir startet bedre de potensielle gevinster.


Previous:nothing Next:karakteristikkene av cerebral parese

Relaterte artikler


 • bryst infeksjon
 • årsakene til underernæring
 • glioblastoma multiforme
 • hvorfor er anoreksi for vekttap usunt
 • er lupus en funksjonshemming
 • Hydramnion
 • sterol
 • Hva skjer med kroppen etter en hysterektomi
 • borborygmus
 • ansett farlige blodsukkernivået
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com