multippel graviditet

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2015-01-06
en multippel graviditet er enhver graviditet der mer enn ett foster er til stede i livmoren. dette blir flerfødsel når babyene blir født, og hvis minst to overleve fødselen. i menneskelige populasjoner, er det flersvangerskap relativt uvanlig når det ikke er noen tiltak som fertilitetsbehandling. er ca 10 % av naturlige graviditeter tvillingfødsler, men høyere ordens multipler forekommer sjeldnere. fra en mors-barnehelse perspektiv, dette mest støtter overlevelse av mor og barn. med bruk av fruktbarhet medisin, har flere svangerskap nummer steget, skape etterspørsel for å behandle de spesielle problemene slike svangerskap utgjøre.
utvilsomt er en multippel graviditet risikofylt for mor. hun står en høyere sjanse for å utvikle svangerskapsdiabetes eller svangerskapsforgiftning. hun må kanskje trappe ned på aktiviteter tidligere og bruke bedrest som et middel til å forsinke arbeidskraft. tvillinger kan leveres vaginalt, men høyere ordens multipler vanligvis krever keisersnitt. mer risiko for helsen til livmoren forekommer også, og det er større sannsynlighet for tilstander som prolaps eller blødning.
gitt de ekstra risikoen ved multippel graviditet, mødre gravide med tvillinger eller flere er vanligvis betraktet som høy risiko. de krever ekstra prenatal besøk for å vurdere helsen til babyer og mor. leger vil gi råd om akseptable aktiviteter, kaloriforbruk, og i andre områder for å prøve å best mulig behandle moms.
noen leger ikke anbefaler å redusere en multippel graviditet i en prosedyre som kalles selektiv reduksjon. en eller flere av de fostrene kan bli avbrutt for å bedre sikre helse og sikkerhet av de andre. For noen er denne prosedyren moralsk forkastelig, og for alle kan det utgjøre fare for å miste alle barn under inngrepet. leger til støtte for det føler at reduksjon, men det utgjør noen risiko for alle fostre, også øker sterkt sjansene god mors og fosterets helse, for de resterende fostre.
en annen tilnærming, siden mange er imot ettertid reduksjon metoder, er å begrense embryo implantasjon. reproduktive spesialister anbefaler implanterer ikke mer enn tre embryoer i ett syklus, og noen regioner gjør det ulovlig å implantere mer enn to. selv om både fester, er en tvilling fødsel mye mindre komplisert enn trilling eller quadruplet fødsler. hvert ekstra foster øker risikoen for komplikasjoner.


Previous:nothing Next:alvorlig bihulebetennelse

Relaterte artikler


 • sårtilheling
 • mellom av kolesterol
 • symptomer på Down syndrom
 • allogen
 • melk følsomhet
 • wellness plan
 • NICU
 • symptomer på en levertransplantasjon avvisning
 • dykkersyke
 • Forskjellen mellom artralgi og myalgi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com