Addison-krise

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2015-01-05
Addisons sykdom er en medisinsk tilstand som forårsaker binyrene til å under- produsere de nødvendige hormoner av aldosteron og kortisol. i noen tilfeller er sykdommen først diagnostisert når folk har en Addison-krise, der steroid nivåene er så lave at de produserer forhold som ekstrem hypotensjon, og endret blodsukker, kalium og kalsium nivåer. disse krisene kan være livstruende hvis den ikke behandles raskt, og noen med Addisons er underlagt dem når som helst, spesielt under perioder med betydelig mental eller fysisk stress. det finnes måter å redusere sannsynligheten for å oppleve en Addison-krise, men personer med denne tilstanden må se nøye for tegn på en og få rask legehjelp hvis symptomene begynner å skje.
et annet symptom på en Addison-krise er svært lavt blodtrykk, men de fleste mennesker kan ikke være i stand til å avgjøre dette hjemme. bør denne tilstanden bli ignorert, kan andre symptomer forekomme. personer kan miste bevisstheten og kan falle tilbake i koma. gitt at en krise kan utvikle seg raskt, er det sterkt anbefalt at folk bære Medic varsling armbånd, da dette hjelper leger forebygge kriser ved å bruke ekstra hormoner i nødssituasjoner innstillinger.
den viktigste innledende behandling for en Addison-krise er injeksjon av ytterligere kortisol i form av stoffer som hydrokortison. folk som tidligere har blitt diagnostisert med Addisons vanligvis bære sprøyter i denne foreskrevne hormonet med dem, slik at de kan bruke det ved første tegn på en krise. medisinsk oppfølging er nødvendig, og mange pasienter vil kreve ytterligere behandling. dersom krisen blir fanget tidlig, behandling tar vanligvis form av en infusjon av elektrolytt-balanse væske med ekstra steroid medisin.
det er en rekke omstendigheter som de med Addisons måtte ha kriser. hvis folk har en infeksjon, og spesielt hvis de kjører feber, kan de være mer utsatt for en krise. kirurgi eller plutselige ulykker kunne utløse en Addison-krise dehydrering er like om og kan resultere i medisinsk nødstilfelle er det egentlig, noe som forårsaker høyt fysisk eller følelsesmessig stress kan være egnet til å påvirke denne komplikasjonen av Addisons sykdom. . mennesker med sykdom trenger å identifisere områder med høy stress i livet sitt og lære å bruke forebyggende ekstra medisiner i disse tider, som anvist av legen sin.


Previous:nothing Next:Hva skjer med menstruasjon etter spontanabort

Relaterte artikler


 • lim capsulitis
 • om av kreft skanning
 • insulinantistoffer
 • melk følsomhet
 • mellom av innvollsparasitter
 • Broca sin afasi
 • teratogen
 • rundormer
 • Forskjellen mellom lupus og sklerodermi
 • hexadactyly
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com