de vanligste årsakene til hånd hevelse

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2015-01-04
lokalisert hevelse av hender kan være forårsaket av mange mulige tilstander noen av disse inkluderer :. infeksjon, en håndskade, carpal tunnel syndrom, graviditet, premenstruelt syndrom, leddgikt, hypotyreose og mer ofte, skjønt, hånd hevelse oppstår som et resultat av en generell hevelse av kroppen, og dette kan være forårsaket av mange andre forhold, for eksempel lever-eller nyre forhold, underernæring og hjertesvikt. ødem også er en vanlig årsak til generell hevelse i ekstremiteter av kroppen og er rett og slett en unormal opphopning av væske under huden som vanligvis forårsaket av for mye sekresjon av vev væske som normalt renner gjennom blodårene eller nedsatt fjerning av samme vev væske.
hevelse anses å være en fremspringet eller en utvidelse av en del av kroppen, og avhengig av årsaken, kan det være medfødt, provoserende, neoplastisk, traumatisk eller diverse. medfødt hevelse er forbundet med en lidelse som må ha eksistert ved fødselen, og noen ganger kan være et resultat av genetiske misdannelser. inflammatorisk hevelse kan ha en rekke årsaker, og kan være kronisk eller akutt i naturen, noen ganger presentere som rødhet, smerte, lokal feber eller nedsatt funksjon av berørte organer. traumatisk hevelse er trolig den vanligste, og det utvikler seg umiddelbart etter et traume eller skade. neoplastisk hevelse oppstår som en følge av fremveksten av en unormal masse av vev enn kan være enten godartet eller ondartet.
å lindre hevelse, leger anbefaler ofte en førstehjelpsutstyr behandling som omfatter hvile, is, kompresjon og høyde ( ris ) som en kortsiktig løsning. til is et område, sikret isbiter eller kalde omslag er vanligvis plassert på det berørte området og en elastisk bandasje eller hånd håndkle kan brukes til å komprimere isen. personen påvirket av hånd hevelse bør hvile og heve, da området er is og komprimert, for å minimere healing tid hvis skadet og /eller for å lindre så mye hevelse som mulig inntil lege kan søkes. denne behandlingen bør ikke brukes som en kur selv, og med mindre årsaken er klar, noen indikatorer på hånd hevelse eller generell hevelse av kroppen, bør vurderes ved en medisinsk faglig.


Previous:nothing Next:balanitis

Relaterte artikler


 • Fournier koldbrann
 • bulldog klemme
 • selvforsvar klasse
 • de ulike endokrine sykdommer
 • Hva bør jeg se etter i en Reiki massasje bord
 • paroksysmal nattlig dyspné
 • sammenheng mellom blodtrykk og ødem
 • Forskjellen mellom genomikk og proteomikk
 • vanligste diabetes patofysiologi
 • er Sengevæting arvelig
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com