hva betyr tilstedeværelse av røde blodlegemer i urinen indikere

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2015-01-03
røde blodceller i urinen kan være et tegn på en rekke problemstillinger som involverer blære og nyrer. i friske individer, er noen få røde blodlegemer ofte funnet i urinprøver og er ikke en årsak til bekymring, men store tall, eller så mye blod at urinen kommer misfarget, er en årsak til bekymring. hvis røde blodlegemer er funnet i løpet av en urinalysis, kan annen informasjon fra testen gi hint om hvorfor, eller ytterligere testing kan være nødvendig å komme til bunns i problemet.
hvis hvite blodlegemer er også til stede, er det et tegn på betennelse eller infeksjon langs urinveiene. røde blodceller i urinen kan også være forbundet med blokkeringer, steiner, eller indre skader, noen som har blitt sparket eller slått i nyrene, for eksempel, vil ofte begynne å produsere blodig urin som følge av skade på nyrene. hardt trening kan noen ganger være en årsak også, med folk som maratonløpere ganger utviklingsland blodig urin etter et løp
maligniteter kan være assosiert med røde blodlegemer i urinen i noen tilfeller i disse. tilfeller kan det også være spor av kreftceller sloughed av fra veksten og disse vil bli identifisert av patologen. visse lidelser kan forårsake blodig urin og folk kan også oppleve det i forbindelse med medisiner. pasienter bør sørge for at deres fullstendige medisinske historie er tilgjengelig slik at legen kan være klar over noen åpenbare underliggende årsakene bak røde blodlegemer i urinen. . .
gang en lege bestemmer hvorfor en pasient har blodig urin, kan behandlingen bli tilbudt for noe sånt som en infeksjon, kan dette være så enkelt som en antibiotikakur etter at behandlingen er over, en ny prøve vil bli bedt for analyse for å sørge for at saken har blitt fullstendig opp. noen ganger bakterier og blod kan være tilstede i urinen uten å være synlig for det blotte øye, så selv om urinen ser normalt, er det viktig å gjøre en followup urinalysis å unngå en situasjon hvor lave nivåer av bakterier blir liggende igjen og begynne å vokse igjen, forårsaker en gjentakelse av infeksjon.


Previous:nothing Next:ommaya reservoaret

Relaterte artikler


 • hypovolemi
 • få IVF finansiering
 • beste lave sukker frukt
 • de vanligste sårinfeksjon symptomer
 • skiftarbeid søvnforstyrrelse
 • vanligste årsakene til høyt blodsukkernivå
 • symptomer på fibromyalgi
 • de vanligste årsakene til magekramper
 • om av hepatittvirus
 • immunsvikt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com