Forskjellen mellom gastritt og en sår

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2015-01-02
gastritt og magesår er forhold som påvirker magen og tynntarmen, og de deler mange symptomer, som magesmerter, kvalme, oppkast, tap av matlyst og vekttap. det er mange forskjeller, though. gastritt og en sår både inflame mageslimhinnen, men gastritt er en generell betennelse, og en sår er en lapp av erodert mageslimhinnen. om magekatarr og magesår del symptomer, er en intens, lokalisert smerte mye mer vanlig med en sår, og en sår bærer også risikoen for blødninger, kreft og eventuell mage perforering. leger bruker en rekke teknikker for å diagnostisere hvert enkelt sykdom, og metodene for behandling varierer også.
flertallet av sår i magesekken eller tolvfingertarmen, den første delen av tynntarmen, er et resultat av en ubehandlet bakteriell infeksjon. generelt, vil 10 prosent av pasienter med gastritt utvikle en sår. leger fortsatt uenige om hvorvidt stress spiller en rolle i sår utvikling. sår kan bli en mye mer alvorlig tilstand, så enkelte tester er nødvendig for en riktig diagnose.
om en blod, urin eller avføring prøve kan diagnostisere enten gastritt eller et sår, kan likhetene mellom de forholdene krever pasienter å gjennomgå en endoskopi. i denne prosedyren, er pasienter satt under narkose før en lege setter inn en smal tube gjennom spiserøret og ned i magen. med et kamera i enden av røret, inspiserer en lege magen fôr og tolvfingertarm. en fordel med prosedyren er at hvis en lege finner en mistenkelig-søker sår, kan han eller hun umiddelbart utføre en biopsi for kreft. om pasienten er bevisstløs, bærer en endoskopi liten risiko og er den mest pålitelige diagnostiske verktøy.
etter en lege har gjort en bestemmelse mellom gastritt og en sår, kan behandlingen variere. med gastritt, enkel syrenøytraliserende midler kan forårsake permanent lindring. i mer alvorlige tilfeller vil en lege proscribe legemidler som senker mage syre produksjon. disse stoffene er kjent som protonpumpehemmere. sammen med etter en resept, pasientene også bør unngå alkohol og NSAID.
antacida er en annen vanlig behandling for mild magesår. i mer alvorlige tilfeller vil en pasient ta antibiotika for å kurere infeksjonen som forårsaket sår. for de fleste pasienter, antibiotika føre til en full gjenoppretting. hvis sår er blødning eller har perforert magen, vil legene utføre endoskopisk kirurgi for å korrigere tilstanden.


Previous:nothing Next:mulige årsaker til uforklarlig kvalme

Relaterte artikler


 • beregne barns bmi
 • basal kroppstemperatur diagram
 • Myalgisk encefalomyelitt
 • de vanligste årsakene til blå hud
 • cystocele
 • tinnitus
 • nese appelsinhud
 • vaginal cyster
 • øret masse
 • retrograd ejakulasjon
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com