nyre donasjon

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2015-02-21
nyre donasjon er en praksis hvor en fungerende nyre blir fjernet fra noen og plasseres inn i kroppen til en person opplever end nyresvikt. donor nyre vil fungere som en normal nyre når kroppen har justert, slik at mottakeren potensielt føre en meget sunt, aktivt liv er det to typer nyre donasjon :. kadaver donasjon, hvor donor nyre er fjernet fra noen som har avgått ved døden, og leve-donor nyre donasjon, der noen gir opp en nyre for noen andre.
mange leger oppfordrer folk til å vurdere living- donor nyre donasjon. den primære årsaken til dette er at nyrer fra levende givere prestere bedre, men bruk av en levende donor også tillater folk å hoppe lange ventelister for organer, som gir dem tilgang til en nyre mye tidligere.
familiemedlemmer blir ofte bedt om å vurdere living- donor nyre donasjon, siden de er ofte kamper for mottakeren. hvis ingen familiemedlem samtykker eller ingen er en kamp, kan folk med behov for nyrer kontakt med organisasjoner som letter levende donor nyre donasjon, eller en venn kan gå frem for å tilby sin nyre. bruk av nyrer fra komplett fremmede vokser mer vanlig, takket være økende bevissthet om behovet for organer og utdanning om living- donor nyre donasjon.
i et kadaver nyre donasjon, er nyrene høstet fra en kropp og stormet inn på operasjonsstuen, slik at det kan bli transplantert inn i mottakeren. typisk andre organer høstes også, slik som hjerter, lunger, og så videre. i stue-giver donasjoner, mottaker og giver gå inn på operasjonssalen sammen, er et lite innsnitt er gjort i donor for å fjerne sin nyre, og nyren overføres til mottakeren. etter operasjonen, er flere uker med utvinning tid trengte, men donor og mottaker kan gjenoppta fullt aktivt liv, så lenge de holder et øye med sine dietter og urin utgang. mange givere sier at de merker ingen forskjell etter at de har grodd, og mange uttrykker også positive følelser om opplevelsen.
folk som er interessert i bo- donor nyre donasjon kan kontakte lokale sykehus eller organ banker for å diskutere tiltak som kreves for å registrere i en donasjon program. potensielle donorer blir screenet for helseproblemer og gitt foreløpige tester, slik at de kan bli matchet med mottakerne før de gikk i databasen som potensielle donorer for folk som trenger en nyre. alle er også oppfordret til å vurdere å registrere deg som organdonor, slik at hvis de dør med brukbare organer, vev og bein, kan disse materialene være transplantert til mennesker som trenger dem.


Previous:nothing Next:årsakene til hode og øresmerter

Relaterte artikler


 • atomoksetin
 • ganespalte
 • transvaginal ultralyd
 • svineinfluensa
 • de vanligste årsakene til mannlig bryst smerter
 • godt barn eksamen
 • kiropraktisk justering
 • som er de vanligste hjernesvulst symptomer
 • orbital cellulitt
 • Gleason score
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com