er det mulig å ha PMS i overgangsalderen

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2015-02-07
teknisk, er det ikke mulig å ha PMS i overgangsalderen fordi sant overgangsalder betyr at menstruasjonen har opphørt, og har ikke skjedd for ett år. mange mennesker mer vagt definerer denne endringen av livet, og inkluderer tid før menstruasjon ender, men dette kan også kalles perimenopause. når perioder er fortsatt forekommer, selv om uregelmessig, er PMS absolutt mulig, og også noen av symptomene på sanne overgangsalder er lik premenstruelt syndrom.
i hvilken grad andre PMS i overgangsalderen eller perimenopause symptomer regelmessig oppstår, kan avhenge av hvor ofte disse symptomene oppstod tidligere i livet. kvinner som har alltid hatt betydelige PMS er trolig fortsette å oppleve dette. noen ganger endringer i hormonene på dette punktet gjøre kvinner mer sannsynlig å oppleve PMS enn tidligere. de kunne merke mer hevelse av brystene og mage, ekstra kramper, økt hodepine, og andre symptomer. noen kvinner har færre symptomer.
en kommentar at kvinner ofte gjør om PMS i overgangsalderen, eller like før det, er at økende uregelmessig perioder noen ganger fører til større PMS symptomer, spesielt hvis det er lange mellomrom i mellom sykluser. Andre antyder at korte sykluser, som er vanlig for noen kvinner, er like utfordrende fordi de kan bety å få PMS oftere. etter menopause eller i den tiden når perioder er i ferd med å opphøre, kan enkelte kvinner kommentere at de føler de har PMS hele tiden, og de opplever større humør forvrengning i tillegg til alle de overgangsalder symptomer som hetetokter, hodepine, dårlig søvn, problemer å miste vekt, og andre. noen kvinner i tillegg ser at i løpet av de årene før til overgangsalder, menopausale symptomer synes å mest oppstå under sine perioder.
er det noen foreslåtte behandlinger for PMS og menopausal symptomer. disse inkluderer regulerer hormoner med p- piller eller hormonbehandling. denne løsningen er ikke særlig favorisert gitt forhøyet kreftrisiko. naturopaths er sterke tilhengere av å bruke naturlige hormonelle kremer, men det er uklart at disse er spesielt effektive. andre ideer inkluderer terapi for depresjon problemer, noe som gjør sunt kosthold og mosjon valg, øker inntaket av kalsium i løpet av denne tiden av overgangen.


Previous:nothing Next:effektene av pediatrisk hodeskade

Relaterte artikler


 • skunk olje
 • Hva skjer med menstruasjon etter spontanabort
 • beste lave sukker frukt
 • vaginal cyster
 • de vanligste årsakene til nakkesmerter og stivhet
 • om av medisinsk transport
 • flyet øre
 • kolecystitt
 • svangerskapsdiabetes
 • sammenheng mellom struma og hypotyreose
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com