akutt diaré

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2013-12-30
når en person har en økning i avføring og hans avføring er løs og vannaktig, han sies å ha diaré. hvis en person har disse løse, vannaktig avføring, ofte mer enn tre ganger på en gitt dag, og disse symptomer siste for mindre enn to uker, blir de hyppige avføringen vanligvis referert til som akutt diaré. ofte er akutt diaré forårsaket av infeksjon med virus, bakterier eller parasitter, og pasienten må kanskje la infeksjonen gå sin gang uten medisinsk behandling. i noen tilfeller kan imidlertid symptomene være alvorlige eller til og med farlig, og en pasient kan trenge behandling med reseptbelagte medisiner eller intravenøs (IV ) væsker.
i de fleste tilfeller utvikler en person som har akutt diaré fordi kroppen hans har blitt infisert med et virus eller bakterie. noen ganger parasittinfeksjoner forårsaker akutt diaré i tillegg. i de fleste tilfeller, en person kan forventer akutt diaré å avta etter en dag eller to som kroppen bekjemper inntrengeren som har forårsaket det. faktisk, de fleste ikke trenger noen medisinsk intervensjon for å komme seg fra den. etter et par dager, en persons avføring normaliseres vanligvis på egen hånd.
hvis akutt diaré varer i mer enn et par dager, kan pasienten være i faresonen for dehydrering. for å forhindre dette, blir folk ofte rådet til å konsumere væsker som hjelper erstatte viktige mineraler og salter som kalles elektrolytter, tapt gjennom diaré. faktisk, kan en person med kjøpe elektrolyttforstyrrelser drikke og is spretter som er utviklet spesielt for dette formålet. hvis tross disse anstrengelsene en person blir dehydrerte, kan han trenger å bli innlagt på sykehus for behandling. ofte, innebærer dette forvaltningen av væske gjennom en iv.
noen ganger akutt diaré er alvorlig eller varer mer enn noen få dager. i et slikt tilfelle, kan en lege må behandle pasienten med reseptbelagte medisiner. for eksempel kan antibiotika være foreskrevet for behandling av enkelte infeksjoner som forårsaker akutt diaré. det finnes også medisiner som kan brukes til stoppe diaré, men de ofte forlenge infeksjon som forårsaket symptomene. som sådan, leger er mindre sannsynlig å foreskrive dem.


Previous:nothing Next:forholdet mellom stress og diabetes

Relaterte artikler


 • symptomene på hetetokter
 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
 • håndleddet forstuing
 • prenatal farskap test
 • nasal slimete
 • symptomer på øyekatarr i babyer
 • hepatitt b carrier
 • hodebunnen eksem
 • akutt diaré
 • om av asbest farer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com