kjernefysisk katarakt

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2013-12-30
en kjernefysisk katarakt er en øye tilstand karakterisert ved en sentralisert clouding av linsen som forstyrrer en visjon. risikofaktorer for denne formen for katarakt utvikling inkluderer høy alder, enkelte eksisterende medisinske tilstander og livsstilsfaktorer. behandling for en kjernefysisk katarakt innebærer generelt kirurgi for å erstatte de berørte objektivet. som med enhver invasiv medisinsk prosedyre, ikke bærer kataraktkirurgi viss risiko for komplikasjoner, inkludert overdreven blødning og infeksjon.
markante visjon endringer som skjer med kjernefysisk katarakt utvikling vil generelt be et besøk til øyelege. en diagnose av en kjernefysisk katarakt vil vanligvis bli gjort etter administrering av en visjon acuity test og andre diagnostiske eksamener. visjonen visus testen innebærer å lese linjer fra et diagram bestående av bokstaver arrangert i varierende skriftstørrelser, vanligvis fra den største på toppen av diagrammet til den minste nederst. diagnostiske eksamener kan innebære bruk av netthinnens og slit-lampe tester for å vurdere tilstanden til det indre øyet, inkludert objektiv, netthinnen og hornhinne.
personer som utvikler en kjernefysisk katarakt vil generelt merke subtile visjon endringer over tid. katarakt vil vanligvis føre til nærsynthet som forverres og fører til at linsen til å vedta en gulaktig fargetone. som en visjon blir mer svekket, kan han eller hun merker en vedvarende tåke eller erfaring dobbelt syn. progressiv linse misfarging generelt oppstår som katarakt forverres, noe som ytterligere kan svekke ens visjon. personer med kroniske tilstander, som diabetes, eller de som er overvektige, røyker eller anses å ha en økt sjanse for å utvikle grå stær.
behandling for en kjernefysisk katarakt innebærer kirurgisk fjerning av de berørte linse og implantasjon av en erstatning linse. utføres på en poliklinisk basis under lokal bedøvelse, er katarakt kirurgi vanligvis reservert for personer med visjonen er blitt betydelig svekket. de som gjennomgår kirurgi kan vanligvis gjenoppta daglige aktiviteter uten restriksjoner innen noen få dager.
hvis eksisterende øye eller helseproblemer hindre implantasjon av en erstatning objektiv, kan riktig visjon oppnås med bruk av kontakter eller briller. individer kan velge bort kirurgi dersom deres tilstand ikke har betydelig svekket sine daglige aktiviteter. dem diagnostisert med en kjernefysisk katarakt som ikke forfølge kirurgi er vanligvis anbefales å ha årlige kontroller med øyelege deres for å spore eventuelle endringer i syn eller grå stær avansement.


Previous:nothing Next:tyroidstimulerende immunglobulin

Relaterte artikler


 • om av fibromyalgi behandlinger
 • acinic cell carcinoma
 • vanlige breastfeeding problemer
 • forebygge leddgikt
 • de vanligste årsakene til alvorlige smerter
 • symptomer på øye kreft
 • hodebunnen eksem
 • om av asbest farer
 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
 • pyogenic leddgikt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com