tyroidstimulerende immunglobulin

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2013-12-29
en tyroidstimulerende immunglobulin, eller TSI, er en type molekyl opprettet av immunsystemet, kjent som en autoantistoff. når sykdom truer kroppen, gjør immunforsvaret det som kalles antistoffer som binder seg til bestemte mål på unormale celler eller smittestoffer og utløse reaksjoner å ødelegge dem. i det som kalles en autoimmun sykdom, gjør immunforsvaret antistoffer som binder seg til friske celler i kroppen, vanligvis forårsaker bivirkninger. en skjoldbrusk stimulerende immunglobulin er en eksempel på en slik autoantistoff, og den er i stand til å handle på skjoldbruskkjertelen på samme måte som et hormon som kalles thyroid hormon, eller TSH, som stimulerer skjoldbruskkjertelen til å produsere og frigjøre mer thyroid hormon. en overdreven frigjøring av hormonet tyroksin fører til en sykdom som kalles hypertyreose, eller grav sykdom.
når hypofysen registrerer at blod nivåer av skjoldbrusk hormon har økt, stopper det gjør så mye TSH. når en thyroid immunglobulin festes til TSH reseptor på en skjoldbruskkjertel celle, som TSH fører det til at kjertelen til å vokse og produksjon av thyroid hormon å øke. hypofysen har ingen kontroll over hvor mye tyroidstimulerende immunglobulin i blodet, så TSI holder stimulere skjoldbruskkjertelen å gjøre mer og mer thyroid hormon, som fører til en tilstand som kalles grav sykdom.
i graven sykdom, unormalt høye nivåer av skjoldbrusk hormon som forårsaker symptomer, inkludert tretthet, svette, hjertebank og angst. som en skjoldbrusk stimulerende immunglobulin kan binde seg til reseptorer i andre vev, slik som rundt øynene eller under hud, kan dette føre til fysiske tegn som utstikket av øyeepler og hud hevelse, spesielt på bena. grav sykdom kan behandles med medikamenter som blokkerer thyroid hormon produksjon, ved å ødelegge skjoldbruskkjertelen med radioaktivt jod, eller ved fjerne den kirurgisk. når kjertelen blir effektivt fjernet, stopper skjoldbruskkjertel hormon produksjon og en person så må ta et hormon erstatning for livet.


Previous:nothing Next:postpartum angst

Relaterte artikler


 • de ulike tennene sliping symptomer
 • symptomer på øye kreft
 • postpartum angst
 • hjelpemidler sløse syndrom
 • solar urticaria
 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
 • Institutional Review Board
 • Canavan sykdom
 • hodebunnen eksem
 • de vanligste revmatoid artritt tidlige symptomer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com