stor celle lymfom

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2013-12-29
lymfom er en kreftform som oppstår i hvite blodlegemer kalt lymfocytter. det finnes mange forskjellige typer lymfom som er klassifisert basert på type av lymfocytter de påvirker. stor celle lymfom, som har utspring i T-og B celler, er en av de vanligste former for lidelse. de fleste tilfeller av stor celle lymfom skape svulster i lymfevevet og spredte seg raskt til andre deler av kroppen, inkludert bein, lunger, og det sentrale nervesystemet. en pasient som er diagnostisert med tilstanden får vanligvis cellegift eller stråling behandlinger i et forsøk på å hindre kreft i å spre seg.
en person med lymfom kan oppleve en rekke ulike symptomer. han eller hun kanskje merke lymfeknute hevelse i halsen, magen, lysken eller armhulen, samt en sår hals, kløende hud, og leddsmerter. som kreften sprer seg, er det mulig å lide av feber, kronisk tretthet, og hyppige infeksjoner noen former for stor celle lymfom spredd seg til huden, forårsaker flere åpne lesjoner en person som opplever. eventuelle symptomer på lymfom bør besøke hans eller hennes lege umiddelbart for å få en riktig diagnose.
en lege som mistenker lymfom kan utføre en fysisk evaluering og samle blod og urinprøver for laboratorieanalyse. laboratorietester kan avsløre tilstedeværelsen av unormale celler og uvanlige nivåer av friske lymfocytter. røntgen eller CT -skanning kan tas for å sjekke interne svulster. etter diagnostisering stor celle lymfom og bestemme alvorlighetsgraden av tilstanden, kan et team av spesialister finne det beste løpet av behandlingen.
leger vanligvis prøver til ablate kreftceller med en serie av kjemoterapi behandlinger, stråling økter, eller en kombinasjon av de to. i tillegg kan noen store svulster bli fjernet kirurgisk. lymfom vanligvis responderer best å behandling når den er funnet i de tidligste stadier. kreft som allerede har spredt seg og dannet svulster i andre deler av kroppen er ofte svært vanskelig å utrydde, og kan til slutt være dødelig. etter behandling, er det viktig for en pasient å ta spesialiserte medisiner og planlegge regelmessige økter med spesialister for å overvåke hans eller hennes utvinning.


Previous:nothing Next:dysfagi symptomer

Relaterte artikler


 • om av asbest farer
 • symptomer på øyekatarr i babyer
 • manuell rullestol
 • om av fibromyalgi behandlinger
 • om psykisk sykdom
 • de vanligste revmatoid artritt tidlige symptomer
 • håndleddet forstuing
 • symptomer på øye kreft
 • symptomene på hetetokter
 • dysfagi symptomer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com