acinic cell carcinoma

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2013-12-28
acinic karsinom er en ondartet tilstand som rammer spyttkjertlene. svulster assosiert med acinic cell carcinoma er vanligvis treg å modne og presentere en rekke symptomer. behandling for denne sjeldne formen for kreft generelt innebærer kirurgi og administrasjon av kjemoterapi og stråling behandlinger.
det finnes en rekke diagnostiske prosedyrer som kan benyttes til å bekrefte en diagnose av acinic karsinom. etter en innledende, fysisk undersøkelse, vil en individuell vanligvis gjennomgå ytterligere testing og en biopsi. imaging tester administrert å vurdere tilstanden i kjeven, hodet og nakke området kan omfatte en CT ( CT ) scan og magnetisk resonans imaging ( MRI ). gang imaging testene er fullført, en prøve av det berørte vevet kan tas i en prosedyre kalt en biopsi. hvis diagnosen kreft er gjort, er omfanget, eller iscenesettelse, av kreft da bestemt.
svulster som forblir begrenset til det berørte området er anses ikke-invasiv og får en iscenesettelse av en. karsinomer som er større i størrelse og er mer aggressive til de umiddelbare vev kan gis en iscenesettelse av to eller tre, avhengig av modenhet. mer avansert kreft som har blitt invasiv til andre deler av kroppen, for eksempel å ha spredd seg til omkringliggende lymfeknuter og andre organer, blir tildelt en iscenesettelse av fire.
behandling for acinic cell carcinoma generelt begynner med kirurgi å fjerne den berørte spytt vev. avhengig av omfanget av svulsten utvikling, kan enkelte individer krever fjerning av hele spyttkjertel, og muligens de omkringliggende lymfeknutene i nakken. de som gjennomgår omfattende kirurgi å fjerne sin kreft må kanskje rekonstruktiv kirurgi for å gjenopprette funksjonaliteten til det berørte området, herunder restaurering av nerve -og muskelfunksjon.
følgende kirurgi, kjemoterapi og stråling terapier kan benyttes til å eliminere eventuelle gjenværende kreftceller. kjemoterapi involverer oral eller intravenøs administrering av kreft narkotika til målet og eliminere kreftceller. om det ikke brukes regelmessig å behandle acinic karsinomer, personer med avanserte salivary kreft som har metastasized kan få cellegift. bivirkninger forbundet med bruk av kjemoterapi inkluderer kvalme, oppkast og tretthet. strålebehandling benytter svært konsentrert energi bølger til målet og utrydde ondartede celler, og kan indusere irritasjon eller betennelse på administrasjonsstedet og tretthet.


Previous:nothing Next:hodebunnen eksem

Relaterte artikler


 • om psykisk sykdom
 • involvert i oppsetningen av brystkreft
 • symptomer på øyekatarr i babyer
 • klinisk psykologi
 • de ulike tennene sliping symptomer
 • om av fibromyalgi behandlinger
 • acinic cell carcinoma
 • Institutional Review Board
 • nasal slimete
 • de vanligste årsakene til alvorlige smerter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com