håndleddet forstuing

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2013-12-27
en håndleddet forstuing er en skade forårsaket av håndleddet felles når senene rundt det er overarbeidede eller revet. håndleddet kunne få forstuet i et fall, når du spiller en sport, eller under en stressende bevegelse av hånden, for eksempel. smerter, blåmerker, ømhet, eller hevelse i håndleddet området er blant symptomene erfarne. de vanligste foreslåtte tiltak for en mild forstuing inkluderer hvile, en komprimering bandasje, en ispose, og holde håndleddet i en hevet stilling. ekstra behandling, slik som en støpt og øvelser for håndleddet, kan kreves i noen tilfeller.
en håndleddet forstuing anses mild hvis leddbånd er trukket, men ikke majorly skadet; denne type skade blir referert til som karakteren jeg forstuer ris metoden, som betegner hvile, is, kompresjon, og høyde, er behandling ofte foreslått for en mild forstuing. behandlingen innebærer å begrense aktiviteter som kan være smertefullt å håndleddet for en periode på 48 timer etter skaden, og bruke is til forstuet håndleddet i 20 minutter hver få timer. wrapping en kompresjon bandasje, og plassere håndledd litt høyere enn hjertet er blant de tiltak som foreslås for å lette hevelse. en over-the -counter smerte medisiner kan tas for å lindre ubehaget.
en moderat eller klasse II, kan forstuing forårsake noe rive av håndleddet leddbånd og litt påvirke stabiliteten i leddet. i en akutt, eller klasse III, håndledd forstuing, kunne ligament bli revet av og en liten bit av benet kan brekke. funksjon og bevegelse i leddet kan bli betydelig påvirket. på å vurdere forstuing, legen kan råde bruke en støpt i noen dager. et kurs med øvelser som forbedrer fleksibilitet og styrke kan være foreskrevet for å rehabilitere håndleddet. kirurgi kan være nødvendig hvis det er en stor ligament tåre.
tiden det tar for et håndledd forstuing å få bedre avhenger av graden av skaden. håndleddet kunne få bedre innen en uke eller to Hvis skaden er relativt liten. utvinning perioden kan være opptil 10 uker dersom håndleddet felles lider mer skade. leger ofte anbefaler folk å begynne å bruke sin håndleddet gradvis etter det har driftsinntekter og sum og bevegelse ikke forårsake smerte.
ta visse forholdsregler kan redusere forekomsten av en håndleddet forstuing. ett av tiltakene er å være forsiktig når du går på en isete bane eller uregelmessig vei for å hindre et fall. sette på et håndledd vakt når du spiller en sport som baseball, basketball, tennis, skøyter, eller ski kan holde hånden fra spraining.


Previous:nothing Next:om av asbest farer

Relaterte artikler


 • de vanligste årsakene til alvorlige smerter
 • symptomer på øyekatarr i babyer
 • de vanligste revmatoid artritt tidlige symptomer
 • de ulike årsakene til pekefingeren smerte
 • diabetes dagbok
 • symptomene på hetetokter
 • lokalisert sklerodermi
 • involvert i oppsetningen av brystkreft
 • klinisk psykologi
 • om psykisk sykdom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com