symptomene på hetetokter

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2013-12-27
kvinner som har opplevd hetetokter, vanligvis forbundet med perimenopausal perioden, vanligvis ikke trenger en beskrivelse av deres symptomer. innsamling av symptomer på hetetokter tendens til å være vanskelig å tabbe for noe annet, selv om frekvensen og lengden de varierer sist. mens noen kvinner ikke får dette symptomet i årene fram mot menopause, er det anslått at minst 50 % av kvinnene gjør. den medisinske litteraturen uenig på denne prosentandelen, antyder at opptil 90 % av kvinnene opplever dette symptomet som en del av overgangsalder.
med denne følelsen av varmen kommer andre symptomer på hetetokter. ansiktshuden, og den delikate huden på brystet og halsen, kan bli rød eller flekkete rødt. annet av symptomene på hetetokter for mange kvinner er ekstrem svette. noen ganger er disse blinker oppstår under søvn, og kvinner kan finne de våkner opp og føler dynket i svette med nattøy og sengetøy både fuktige fra en nattlig flash. mer utfordrende ennå kan være opplevelsen av å ha en racing hjerte som blinker forekomme, noe som er rapportert av noen kvinner som opplever dem.
den siste av de symptomene på hetetokter som er mest rapporterte er en kjølig følelse som det oppvarmede følelsen begynner å avta, som vanligvis er alt fra et minutt eller to til opp til en halv time etter symptomene begynte. kjølt sensasjon kan omfatte få faktiske frysninger eller har beslektede symptomer som gåsehud. siden svetting har skjedd, føler seg veldig kald etter å ha vært ubehagelig varm er ofte overdrevet.
færre folk rapporterer mindre vanlige symptomer på hetetokter, men de kan sikkert forekomme. noen får svak eller meget svimmel når disse episodene skjer. har kvinnene fortalte få ekstremt kvalm som hetetokter nå sitt toppunkt. oppmerksom få folk en følelse av svakhet, og samlet kvinner som opplever regelmessige alvorlige episoder finner de har å endre sine vaner, slik at de ikke blir fanget kjøring eller ute i offentligheten når en flash oppstår.
noen kvinner tar hormonbehandling ( HRT ) for å håndtere symptomer på hetetokter, men det medisinske miljøet har nylig motløs denne tilnærmingen fordi det øker risikoen for visse kreftformer. andre klare ved å kle seg i lag, ved hjelp av air- conditioning, holde isvann i nærheten, eller de utvikles andre strategier. siden hetetokter kan være pågående i flere år, men de kan variere i alvorlighetsgrad, oppstå med større eller mindre frekvens, og til slutt vil avta, kvinner har til å utvikle mestringsstrategier. har en rekke nettsteder gode forslag om hvordan å takle dette problemet.


Previous:nothing Next:lokalisert sklerodermi

Relaterte artikler


 • forebygge leddgikt
 • om av fibromyalgi behandlinger
 • symptomer på øyekatarr i babyer
 • symptomer på øye kreft
 • de ulike tennene sliping symptomer
 • symptomene på hetetokter
 • lokalisert sklerodermi
 • om psykisk sykdom
 • pyogenic leddgikt
 • involvert i oppsetningen av brystkreft
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com