involvert i oppsetningen av brystkreft

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2013-12-26
iscenesettelse av brystkreft brukes til å beskrive størrelsen på et bryst svulst og i hvilken grad det har spredd seg. i TNM klassifisering, bokstavene TNM står for tumor, node, metastasering. en rekke plasseres etter bokstaven T å representere størrelsen på svulsten, etter n å måle noen spredning til nærliggende lymfeknuter, eller kjertler, og etter m å indikere metastasering, eller fjernt spredt over hele kroppen. en annen metode, vurderer antallet iscenesettelse, tumorstørrelse sammen med omfanget av spredningen, og beskriver utviklingen av sykdommen i fire forskjellige brystkreft stadier, merket jeg til iv. her, scene jeg representerer tidlig brystkreft og scene iv beskriver den mest avansert brystkreft som har spredt over hele kroppen.
brevet n kan bli etterfulgt av et tall fra 0 til 3. null midler det er ingen spredning til nærliggende lymfeknuter, indikerer N1 at kreften har nådd lymfeknuter under armen, mens N2 og N3 representerer ytterligere nivåer av spredning. m er etterfulgt av et nummer 0 eller 1, som angir om metastase har oppstått eller ikke. under oppsetningen av brystkreft bokstaver og tall er satt sammen slik at for eksempel, ville t1 n0 m0 beskrive en liten svulst uten tegn til spredning til lymfeknuter eller andre deler av kroppen.
når leger bruker tallsystem for stadieinndeling av brystkreft, beskriver stadium jeg brystkreft en liten svulst som ikke har spredt utover brystet. stadium ii brystkreft indikerer enten en liten svulst, mindre enn 2 inches ( rundt 5 cm ) som har spredd seg til lymfeknuter under armen, eller en svulst større enn dette som ikke har spredd. i stadium III brystkreft, har en svulst enten spredd seg til mange lymfeknuter eller i vev rundt brystet og under armen. svulster større enn 2 inches ( 5 cm ) kan også bli klassifisert som stadium III selv om de har bare spredd seg til noen få lymfeknuter.
stadium IV brystkreft beskriver metastatisk brystkreft, der kreftcellene har reist videre i kroppen til steder som bein, lever og lunger. selv om det er ikke kureres på dette nivået, kan kreft fortsatt være behandles ved hjelp av strålebehandling, kjemoterapi eller kirurgi for å redusere symptomer og forlenge livet. disse behandlingene kan også brukes i de tidligere stadier av sykdommen, der en kur kan være mulig.


Previous:nothing Next:de vanligste årsakene til alvorlige smerter

Relaterte artikler


 • symptomer på øyekatarr i babyer
 • symptomer på øye kreft
 • Canavan sykdom
 • involvert i oppsetningen av brystkreft
 • de vanligste årsakene til alvorlige smerter
 • de ulike årsakene til pekefingeren smerte
 • om psykisk sykdom
 • om av fibromyalgi behandlinger
 • hepatitt b carrier
 • de vanligste hyponatremi årsaker
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com