pyogenic leddgikt

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2013-12-26
pyogenic leddgikt, også referert til som septisk artritt, er en type leddgikt som noen ganger oppstår når en infeksjon i en annen del av kroppen sprer seg til en spesifikk felles. den infiserte leddet vanligvis utvikler leddgikt symptomer, som hevelse, rødhet, og smerte. hvis denne typen leddgikt blir oppdaget tidlig, er en fullstendig gjenoppretting ofte mulig. infeksjoner kan spre seg til noen felles i kroppen, men kne og skulder ledd er de vanligste leddene assosiert med pyogenic leddgikt.
noen av symptomene på pyogenic, eller septisk, leddgikt er smerter, hevelse og rødhet rundt det infiserte leddet. i mange tilfeller, fordi tilstanden er forårsaket av en infeksjon, kan kjøling og høy kroppstemperatur også være til stede. ganger området umiddelbart rundt den infiserte leddet kan føles varmt å ta på. i noen tilfeller, spesielt i yngre pasienter, kvalme og oppkast kan forekomme. på mange måter, symptomer på pyogenic leddgikt etterligne noen influensasymptomer.
pyogenic leddgikt kan eskalere til et medisinsk nødstilfelle. hvis den forblir ubehandlet, det kan føre til septisk sjokk. denne tilstanden utvikler seg når bakterier fra en infeksjon sprer seg gjennom kroppen til den grad at det forgifter blodet. bakterier som er tilstede i vevet rundt benet har en høy risiko for spredning til andre deler av kroppen. septisk sjokk er noen ganger dødelig, slik at folk som tror de lider av pyogenic leddgikt bør oppsøke lege umiddelbart.
behandling for pyogenic leddgikt typisk består av antibiotika på grunn av høy risiko for spredning av bakterier, legene ofte velger å gi antibiotikabehandling intravenøst, fordi medisin gitt gjennom venen vanligvis virker mye raskere enn. medisin tatt muntlig. etter den første faren er behandlet, pasienten vanligvis vil fortsette å ta antibiotika muntlig. i noen tilfeller kan leger også forsøke å tappe noe av den infiserte væsken ved hjelp av en sprøyte.


Previous:nothing Next:om av fibromyalgi behandlinger

Relaterte artikler


 • pyogenic leddgikt
 • symptomer på øyekatarr i babyer
 • de vanligste hyponatremi årsaker
 • Canavan sykdom
 • de ulike årsakene til pekefingeren smerte
 • hepatitt b carrier
 • om psykisk sykdom
 • om av fibromyalgi behandlinger
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com