Canavan sykdom

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2013-12-25
Canavan sykdom er en arvelig nevrologisk sykdom. det påvirker myelinet, eller skjeder rundt nervene i hjernen. det er en av en gruppe genetisk nevrologisk sykdom kjent som leukodystrophies. disse sykdommene hvert påvirke produksjon av en annen kjemisk gjøre opp myelinet sheaths i hjernen. Canavan sykdom påvirker enzymet aspartoacylase.
  Canavan sykdom har ingen kur nå, men forskning pågår, særlig i de områdene av stamcelleforskningen og genetisk forskning. stamceller ville hjelpe erstatte de defekte cellene og ville produsere den nødvendige enzymet. genetisk forskning har fokus på å overføre gode kopier av genet via ' virale vektorer. resultatene er lovende og noen av metodene kan også gagne andre med degenerative nevrologiske sykdommer som Alzheimers og Parkinsons sykdom. pasienter som har gjennomgått genetiske terapi for Canavan sykdom har vist bedring, noe som gir håp til sine foreldre.
mest fødselsleger vil anbefale sine jødiske pasienter og deres ektemenn for å ha en fullstendig screening for alle genetiske sykdommer mest utbredt i den befolkningen, spesielt for Canavan sykdom og Tay-Sachs sykdom. potensielle foreldre blir så bedre rustet til å ta avgjørelser om sine fremtidige familier.


Previous:om psykisk sykdom Next:de ulike årsakene til pekefingeren smerte

Relaterte artikler


 • Canavan sykdom
 • om psykisk sykdom
 • de vanligste hyponatremi årsaker
 • de ulike årsakene til pekefingeren smerte
 • hepatitt b carrier
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com