de ulike årsakene til pekefingeren smerte

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2013-12-25
det er mange årsaker til pekefingeren smerte. flere former for fysiske traumer kan enten bryte en av bein innenfor pekefingeren eller skade enten bindevev eller muskler. Fruktemne tunnel syndrom er en form for nevropati som forårsaker pekefingeren smerter sammen med andre symptomer. smerte som ikke bøte ikke selv krever en tur til legen for en diagnose og riktig behandling.
foruten forårsaker skade på bein, fysiske traumer kan også føre til skade og smerte til pekefingeren connective vev eller muskler. som de musklene som kontrollerer pekefingeren bevegelse ledningen i håndflaten, traumer til Palm samt pekefingeren avtar pekefinger mobilitet og kan føre pekefingeren smerter når man forsøker å bøye hans eller hennes hånd. nerver innenfor hånd og pekefingeren er også jevnlig rammet av traumer. for eksempel ulykker som resulterer i dype flenger langs håndflaten eller pekefinger kan skade nerver. selv etter behandling, er pekefingeren smerte en vanlig bivirkning som nerver helbrede.
Fruktemne tunnel syndrom er en form en nevropati der pekefingeren smerte er en av mange symptomer. den Fruktemne tunnelen er et smalt område av håndleddet som forbinder nerver fra underarmen til de av håndflaten og fingrene. forårsaket av repeterende bevegelser som for eksempel langvarig tastatur bruk, symptomer annet at pekefingeren smerte er hånd nummenhet under søvn, tap av grep styrke og smerter i håndledd. om disse symptomene ikke kan vises samtidig, er et kjennetegn på lidelsen at symptomene forverres over tid.
løse pekefingeren smerte begynner av konsulenttjenester ens fastlege. røntgenbilder kan lett oppdage benbrudd, en pasient bærer en finger skinne i noen uker før en oppfølging besøket bestemmer at beinet har grodd. traumer som forårsaker skade på muskler og /eller nerver kan kreve kirurgi og en periode med fysioterapi fysisk terapi kan også gjelde for pasienter som lider av Fruktemne tunnel syndrom. spesielle øvelser sammen med seg spesialiserte håndleddet bukseseler natten lindre symptomer i de fleste pasienter.


Previous:Canavan sykdom Next:hepatitt b carrier

Relaterte artikler


 • hepatitt b carrier
 • Canavan sykdom
 • de ulike årsakene til pekefingeren smerte
 • de vanligste hyponatremi årsaker
 • om psykisk sykdom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com