de vanligste hyponatremi årsaker

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2013-12-25
hyponatremi er en type medisinsk tilstand som kalles som en elektrolytt ubalanse der natrium nivåer i blodet er lavere enn normalt. en elektrolytt er et stoff som finnes i blodet som har evnen til å lede strøm, bistå i riktig funksjon av celler og organer i kroppen. natrium er elektrolytten ansvarlig for regulering av vannmengden i kroppen, og en ekstrem natrium ubalanse kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. vanligste symptomene på hyponatremi omfatter hodepine, kvalme, og muskelsvakhet. de vanligste hyponatremi årsaker er for mye væske forbruk, nyreproblemer, og dehydrering.
nyreproblemer, spesielt nyresykdom eller nyresvikt, er enda en av de ledende hyponatremia årsakene. nyrene er ansvarlig for spyling overflødig vann og avfall fra kroppen. dersom nyrene ikke fungerer ordentlig, kan overflødig væske akkumuleres i kroppen, forårsaker natrium nivåer å være utvannet og hyponatremi å utvikle. salt og væske restriksjoner kan være anbefalt av en lege dersom nyrene ikke fungerer normalt.
dehydrering er en annen av de ledende hyponatremia årsakene. dehydrering oppstår når det ikke er nok vann i kroppen og kan forekomme fra overflødig svetting, oppkast eller diaré. det er viktig å drikke rikelig med væske, selv om pasienten er syk fra en viral eller bakteriell infeksjon som forårsaker oppkast eller diaré eller når du trener. sportsdrikker som arbeider for å fylle elektrolytter kan være et bedre valg enn vann i disse tilfellene.
behandlingstilbud for lave natrium nivåer avhengig av hyponatremi årsaker. livsstilsendringer som å endre kostholdet eller mengde eller type væske konsumert kan ofte bidra til å unngå problemet helt. det er noen medisiner tilgjengelig for å behandle hyponatremi, med noen blir tatt hjemme og noen blir levert av medisinske fagfolk. i ekstreme tilfeller av hyponatremi, kan sykehusinnleggelse være nødvendig for å gjenopprette riktig elektrolytt balanse til kroppen.


Previous:hepatitt b carrier Next:nothing

Relaterte artikler


 • de vanligste hyponatremi årsaker
 • Canavan sykdom
 • om psykisk sykdom
 • de ulike årsakene til pekefingeren smerte
 • hepatitt b carrier
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com