systemisk lupus erythematosus

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-01-30
systemisk lupus erythematosus er en type autoimmun sykdom som forårsaker betennelse i ulike deler av kroppen. en autoimmun sykdom utvikler når kroppens immunsystem, designet for å bekjempe fremmede inntrengere som skadelige bakterier, begynner å angripe en del av kroppen. de nøyaktige årsakene til systemisk lupus erythematosus er stort sett ukjent, men det synes å være både genetiske og miljømessige faktorer involvert. symptomene varierer mye fra pasient til pasient, men kan inkludere muskel-og leddsmerter, tretthet, eller selv organ skader eller feil. det er ingen kur for systemisk lupus erythematosus, slik behandling, for eksempel bruk av medisiner eller endringer i livsstil, er rettet mot å kontrollere spesifikke symptomer.
noen av de vanligste symptomer på systemisk lupus erythematosus inkluderer muskel smerter, leddsmerter og hevelse, og varierende grad av utmattelse. hovne kjertler, feber og kvalme er også vanlig. noen pasienter kan oppleve en utslett, kjent som en sommerfugl utslett, over neseryggen og utvide over ansiktet. noen pasienter med systemisk lupus erythematosus kan også utvikle en følsomhet for sollys, anfall, eller til og med psykose.
andre potensielle symptomer på systemisk lupus erythematosus kan omfatte hyppige neseblod, blod i urinen, eller utvikling av blodpropp hvor som helst i kroppen. magesmerter, økt følsomhet for kulde, eller problemer med å svelge har også vært rapportert. synsforstyrrelser har blitt lagt merke til hos noen pasienter med denne formen for lupus. pasienter med de mest alvorlige former av sykdommen kan utvikle skader på nyrer, hjerte eller lunger.
behandling for symptomer på systemisk lupus erythematosus kan omfatte over-the -counter eller reseptbelagte smertestillende medikamenter dersom muskel-og leddsmerter er til stede. steroid kremer er tilgjengelige for å behandle utslett som noen ganger utvikler. hvis huden følsomhet er tilstede, bør pasienten bruke solkrem og beskyttende klær, inkludert solbriller, da utenfor huset. hvis organskade er mistanke om, pasientens vil ofte bli henvist til en passende spesialist i et forsøk på å bremse utviklingen av sykdommen så mye som mulig.


Previous:nothing Next:erythroplaki

Relaterte artikler


 • diabetes dagbok
 • vanlige innlegg menopause symptomer
 • mitralstenose
 • sekundær progressiv multippel sklerose
 • påståelig samfunnet behandling
 • om av Epstein-Barr testing
 • hodebunnen eksem
 • overvinne en frykt for kald
 • de vanligste syfilis effekter
 • Institutional Review Board
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com