om av binyrene problemer

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-01-30
binyrene er viktige strukturer som styrer produksjon og frigjøring av mange viktige hormoner. blant andre faktorer, fremmer riktig adrenal funksjon sunn utvikling og reproduksjon. dusinvis av problemene kan potensielt påvirke kjertler, som følge av medfødte misdannelser, autoimmune sykdommer eller kreft. de vanligste binyrene problemer inkluderer Cushings syndrom, hyperaldosteronisme, Addisons sykdom, og adrenal hyperplasi. behandling i form av kirurgi eller medikamenter kan hindre de fleste binyrene problemer fra å bli alvorlige tilstander.
Addisons sykdom og adrenal hyperplasi er binyrene problemer som oppstår når en utilstrekkelig mengde hormoner blir produsert. i tilfelle av Addisons sykdom, fører til en autoimmun lidelse eller en svulst mangler i de fleste adrenal hormoner, inkludert kortisol, androgen, og aldosteron. som et resultat, er en person sannsynligvis oppleve muskelsvakhet, leddsmerter, og vekttap. resulterer lavt blodtrykk kan potensielt føre til binyresvikt, skaper en nødssituasjon. regelmessige injeksjoner eller orale doser av hormoner kan vanligvis hindre Addisons sykdom fra å bli livstruende.
adrenal hyperplasi depletes nivåer av kortisol og aldosteron, og etterlot et overskudd av androgen. det er vanligvis en medfødt lidelse som er forårsaket av en arvelig genetisk mutasjon. vanligste symptomene er lavt blodtrykk og blodsukker, tidlig innsettende pubertet, og kortvoksthet. både menn og kvinner kan ha overflødig ansikts-og kroppshår på grunn av høye androgen nivåer, men tilstanden er mer gjenkjennelig hos kvinner. pågående hormonbehandling er generelt effektive på å holde adrenal hormoner på normale nivåer.
alle binyrene problemer kan potensielt være livstruende dersom de ikke er anerkjent tidlig og adekvat behandling. ved å følge legens ordre om medisinering, kosthold og livsstil valg, de fleste som lider av adrenal lidelser er i stand til å nyte lange, friske liv. nye innovasjoner i hormonbehandling og genetisk testing hjelpe pasienter overvinne sine personlige problemer og begrense risikoen for overføring av en lidelse å avkom.


Previous:nothing Next:hva som forårsaker en alvorlig sinus hodepine

Relaterte artikler


 • behandle acid reflux under svangerskapet
 • de vanligste sår komplikasjoner
 • sammenheng mellom TMJ og leddgikt
 • hepatitt b carrier
 • årsakene til hæl og ankel smerter
 • uløste sorg
 • om psykisk sykdom
 • abdominal levering
 • humant papilloma virus symptomer
 • sammenheng mellom IBS og gass
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com