de vanligste årsakene til tommelen og hånden smerter

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-01-29
tommelen og hånden smerter kan skyldes en rekke sykdommer, skader og andre forhold, men et fåtall er særlig vanlig. i tommelen, kan slitasjegikt forårsake smerte på carpometacarpal ( CMC ) felles, fant helt bunnen av tommelen langs håndleddet. mindre vanlig, revmatoid artritt, som skiller seg fra slitasjegikt i at det innebærer betennelse i synovialmembranen i leddet heller enn en slitasje på leddbrusken kan plage hender og tommelen, ofte på interfalangeale ledd, eller slåsshansker. hvis smertene i hånden er generalisert og ledsaget av prikking og nummenhet, kan det være forårsaket av carpal tunnel syndrom, en annen vanlig årsak til tommelen og hånden smerte.
annen type leddgikt som kan resultere i tommelen og hånd smerte er revmatoid artritt revmatoid artritt påvirker synovial leddene i hånd-. de som kan produsere bevegelse-. og er forårsaket av en overproduksjon av celler i synovialmembranen lining felles dette overproduksjon, også kjent som hyperplasi, genererer en inflammatorisk respons på felles preget av betennelse av membranen og oppbygging av leddvæske i leddet membranen.
symptomer på revmatoid artritt er vanligvis følte i de mindre knokene på fingrene og større knoker av hånden. de er mer invalidiserende enn slitasjegikt og være smerte, hevelse, ømhet og varme på felles andre symptomer inkluderer stivhet og begrenset utvalg av bevegelse, spesielt første i morgen. revmatoid artritt kan føre til misdannelse.
en mer generell følelse av tommelen og hånden smerter kan skyldes carpal tunnel syndrom. denne skaden er klassifisert som en belastningsskader ( RSI ). carpal tunnel oppstår når median nerve passerer mellom carpal bein i håndleddet som det kommer inn i hånden er klemt med hovne og betente sener inn i hånden sammen med det.
disse sener hører til håndleddet strekkmusklene i underarmen. betennelse oppstår når disse musklene er ofte mye, som i bøying tilbake ens håndleddene for å skrive på en datamaskin. carpal tunnel syndrom føles som nummenhet, prikking og smerter sprer gjennom hånden til de fire fingrene. denne smerten kan også stråle opp i armen og kan bli verre på å utføre den aktiviteten som forårsaket det.


Previous:nothing Next:munnsår

Relaterte artikler


 • om av sykehuset forsyninger
 • alkoholiker kardiomyopati
 • årsakene til hæl og ankel smerter
 • postpartum angst
 • de ulike årsaker til akutt bekkensmerter
 • sammenheng mellom nikotin og depresjon
 • sentral serøs chorioretinopathy
 • unngå PMS hodepine
 • involvert i oppsetningen av brystkreft
 • Dubin-Johnson syndrom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com