ketoacidose symptomer

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-01-27
ketoacidose er en medisinsk tilstand som oppstår når det er for mange ketoner i blodet. når det ikke er nok insulin i blodet til å bruke glukose for energi, til kroppen alpinanlegg bryte ned fett for energi i stedet. blod syrer, kjent som ketoner, er dannet av denne prosessen. en tung opphopning av ketoner i blodet kan være en livstruende tilstand. da dette er en svært alvorlig helsetilstand, er det viktig å være klar over ketoacidose symptomer.
noen ganger, vil ketoacidose symptomer utvikle plutselig. som tilstanden utvikler seg, kan symptomene bli sterkere. en person med ketoacidose kan oppleve kvalme, oppkast, hodepine og muskelverk. disse symptomene vil typisk være varselsignaler at det er et alvorlig problem å gå på. som symptomene blir mer intens, kan individuelt ha magesmerter, blussende hud og en endring i syn.
anerkjenne disse tidlige ketoacidose symptomene kan redde et liv. som ketoner fortsetter å hope seg opp i blod, kan en persons fysiske form ytterligere forverres. Vanligvis vil dette også bety utbruddet av flere plagsomme symptomer. kortpustethet, rask pust og forvirring kan være senere symptomer på denne tilstanden. hvis rask legehjelp ikke er tilgjengelig, kan den enkelte mister bevisstheten.
når omsorg for en person med ketoacidose symptomer, er målet å få medisinsk hjelp for ham eller henne før den enkelte mister bevisstheten. enda viktigere, er rask legehjelp viktig å unngå de mest alvorlige ketoacidose symptomer. uten tilstrekkelig medisinsk behandling, kan en person med denne tilstanden gli inn i koma eller mister hans eller hennes liv. selv om enkelte er spart fra disse alvorlige komplikasjoner, er hjernen hevelse annen mulig farlig symptom.
behandling for ketoacidose symptomene kan variere. da dette kan være en livstruende tilstand, er de fleste behandlinger administreres haster. generelt, vil en pasient mottar behandling som involverer insulin og intravenøs væske. en ketone test kan gjøres for å diagnostisere ketoacidose. testen kan analysere blod, urin eller begge deler for tilstedeværelse av ketoner og hjelpe leger behandle tilstanden før det blir veldig alvorlig.


Previous:nothing Next:nuchal skanning

Relaterte artikler


 • tegn på høyt blodtrykk
 • vanligste årsakene til sår hals uten feber
 • lege-pasient-forholdet
 • hva som forårsaker kreft i hjernen
 • sammenheng mellom aspirin og hypertensjon
 • akne utsatt hud
 • plexus brachialis lammelse
 • cervikal spinal stenose
 • manuell rullestol
 • rullestol batterier
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com