serotonin og noradrenalin

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-01-27
serotonin og noradrenalin er to signalstoffer som er identifisert til å ha sterk effekt på humøret og mange former for psykisk eller annen sykdom, sammen eller separat. dersom disse kjemikaliene finnes i passende mengder, og brukes ikke for fort av reseptorer i hjernen, dette ofte tilsvarer jevnere humør. når de brukes ( SSRI ) for fort, kan stemningen være vanskelig å kontrollere og tilstander som depresjon eller angst kan oppstå. til større eller mindre grad, de også synes å ha en innvirkning på forhold som ADHD ( ADHD ), tvangslidelser eller sykdommer som forårsaker kroniske smerter, som for eksempel fibromyalgi. avhengig av tilstand, medisiner som hindrer rask reopptak av en eller begge av disse signalstoffene kan være nødvendig.
i kontrast, noradrenalin i produsert i det sympatiske nervesystemet og det kan frigjøres i store mengder av binyrene under kamp eller flukt svar. i tillegg til å påvirke humøret stabilitet, noradrenalin også synes indikert i å hjelpe til øke kognitiv fokus. antidepressive 'Choice medisiner som brukes i behandling av ADHD er ofte ineffektive hvis de ikke hemmer reopptak av noradrenalin.
narkotika forskning har ført til en rekke medikamenter som mest spesifikt retter serotoninnivået. med bruk av trisykliske medikamenter, noen medisiner begynte å opptre som reopptakshemmere til både serotonin og noradrenalin. dette betydde at de hindret reseptorer. for disse kjemikaliene fra initiere en reuptake prosess for raskt, noe som gir hjernen mer tilgang til tilgjengelig serotonin og noradrenalin trisykliske hadde en tung byrde av bivirkninger, og de ble erstattet av medisiner som handlet på serotonin bare-SSRI.
ble det klart at mange mennesker med depresjon eller angst ikke ble fullt hjulpet av SSRI, og narkotika forskerne utviklet et nytt sett med medisiner som igjen adressert serotonin og noradrenalin reopptakshemmere. disse kalles serotonin og noradrenalin reopptakshemmere eller SNRI. vanlige SNRI i dag er tilgjengelige er venlafaksin ( Effexor ®), desvenlafaxine ( pristiq ®), og duloksetin ( Cymbalta ®). noen av trisykliske blir re- merket som SNRI og det er uklart at side effekt profiler av trisykliske og SNRI er virkelig det annerledes.
forskning antyder også at visse vilkår vil svare bedre på SNRI. fobier, ADHD, generalisert angstlidelse, og depresjon alle kan være best behandles med en serotonin og noradrenalin reopptakshemmer. dette isn ' t alltid tilfelle, og behandling varierer per individ. det finnes ulemper til narkotika som samtidig virker på begge nevrotransmittere, inkludert tendens til å skape seponering syndrom, som ligner på tilbaketrekning. tillegg, upassende bruk av SNRI i mennesker med udiagnostisert bipolar lidelse kan lett skape mani eller hypomani.


Previous:nothing Next:epidermoid carcinoma

Relaterte artikler


 • sammenheng mellom temperatur og eggløsning
 • hematuri syndrom
 • branchio Oto nedsatt syndrom
 • nasal slimete
 • beta-sitosterol
 • årsakene til hæl og ankel smerter
 • overvinne en frykt for aldring
 • symptomene på hetetokter
 • kjernefysisk katarakt
 • panchakarma
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com