bedre blodsukkerkontroll

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-01-25
glukose eller blodsukker, er en svært viktig energikilde i kroppene til mange levende ting. å ha for lite glukose, en tilstand som kalles hypoglykemi, kan føre til nevrale problemer, nedsatt mental evne og følelse av utmattelse. gjennomgående høy glukose, eller hyperglykemi, kan resultere i alvorlig vekttap, oppfordrer ukontrollerbar å spise, drikke, og urinere, og hjerteproblemer. forebygge hyperglykemi og hypoglykemi er spesielt viktig i diabetiske mennesker, som kropper er i stand til å regulere blodsukker på egen hånd. det er mange forskjellige effektivt middel for blodsukkerkontroll, inkludert nøye overvåking nivåer med medisinsk utstyr, opprettholde et sunt kosthold som foreskrevet av leger, og motta regelmessige eller nødsituasjon insulinsprøyter for å stabilisere blodsukkeret.
mange mennesker med diabetes og andre forhold som påvirker glukose er utstyrt med en blodsukkermåler, en elektronisk enhet som kan overvåke blodsukkernivået ved å analysere en liten prøve. flest meter har en liten pin eller nål som brukes til å stikke en fingertupp og produsere en liten bloddråpe. måleren analyserer mengden glukose i prøven og releer data på en digital skjerm. mange mennesker med diabetes blir instruert til å bruke sine meters minst en gang om dagen for å sikre sine blodsukkeret er normalt.
mennesker som sliter med blodsukkerkontroll må gjøre betydelige endringer i sine dietter og livsstil. individer er vanligvis instruert av sine leger å slutte å røyke, grense alkohol og koffein forbruk, og engasjere seg i regelmessig mosjon. lav-kalori dietter som understreker hele korn, frukt og grønnsaker er vanligvis anbefales. mange mennesker oppnå bedre blodsukkerkontroll ved å ta regelmessig vanadium eller krom tilskudd, samt urte rettsmidler som kanel. en individuell bør konsultere sin lege før du tar noen form for urte-eller mineraltilskudd, men for å sikre deres sikkerhet.
insulinsprøyter er ofte nødvendig å gi glukose kontroll hos personer med diabetes. insulin er et naturlig forekommende hormon i kroppen som er ansvarlig for blant annet å fremme opptaket av glukose inn i cellene kroppslige. en lege kan gi en pasient med enkle insulin injektorer som skal brukes hjemme, eller planlegge regelmessige besøk til en medisinsk kontor for å få injeksjoner. blodsukkerkontroll kan bli mye bedre når blodsukkeret blir nøye overvåket, er insulin gjort tilgjengelig, og en jevn diett og mosjon rutine opprettholdes.


Previous:nothing Next:de vanligste årsakene til acid reflux og kvalme

Relaterte artikler


 • oppusset medisinsk utstyr
 • om av asbest farer
 • tegn på høyt blodtrykk
 • diabetes dagbok
 • behcet sykdom
 • bakteriell bihulebetennelse
 • Forskjellen mellom syre reflux og fordøyelsesbesvær
 • esophageal akalasi
 • blodgiver
 • om av Epstein-Barr testing
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com