livmorhalsen carcinoma

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-01-24
en livmorhalsen carcinoma er en kreft av epithelial opprinnelse innenfor livmorhalsen som bidrar til tumordannelse. av de ulike typer neoplastiske maligniteter som kan oppstå innenfor den kvinnelige reproduktive system, er livmorhalskreft en av de hyppigste presentasjoner. tilstanden manifesterer ofte i nærvær av humant papillomavirus ( HPV ) behandling for en cervix cancer er helt avhengig av omfanget av sin presentasjon, men ofte nødvendiggjør kirurgi og administrasjon av både cellegift og stråling behandlinger.
en cervical cancer generelt oppdages med en celleprøve test, som ofte gis under en rutinemessig kvinnelig eksamen, deteksjon vanligvis ber ytterligere testing for å fastslå oppsetning av neoplastisk vekst imaging tester blir ofte utført for å evaluere. betingelse av livmorhalsen og avgjøre om malignitet har spredning til omkringliggende vev. iscenesettelse kan videre bestemmes med en biopsi, som åpner for en nærmere undersøkelse av presentasjon og sammensetning av dysplastiske celler.
en iscenesettelse av null eller én er oftest knyttet til de karsinomer som forblir ikke-invasiv og begrenset til overflaten av livmorhalsen. hvis carcinoma har blitt invasiv og har spredt seg til omkringliggende vev, men fortsatt innenfor rammen av bekkenet, er det vanligvis gitt en iscenesettelse av to. scenen tre karsinomer er de som har metastasized utover bekkenet og blir invaderende til andre vev. når carcinoma har spredning til områder og organer utenfor bekken-området, som lever, er det anses å være scenen fire.
tilstedeværelsen av en livmorhalsen karsinom ikke alltid gir symptomer. individer kan utvikle en karsinom og forbli asymptomatisk i ganske lang tid, betyr at de ikke opplever noen symptomer i det hele tatt. det er flere symptomer forbundet med utviklingen av en livmorhalsen karsinom som kan presentere, herunder unormal vaginal blødning og en endring i sammensetningen eller presentasjon av ens utflod. det er heller ikke uvanlig for en livmorhalsen carcinoma å utløse samleie -relatert ubehag i bekkenet.
behandling for en cervix cancer er helt avhengig av presentasjonen av karsinom. kvinner som er diagnostisert med en ikke- invasiv livmorhalskreft kan gjennomgå en rekke prosedyrer for å behandle dysplastiske tilstanden. ofte, en løkke elektrokirurgisk eksisjon prosedyre ( leep ) eller cryosurgery kan utføres for å eliminere forekomsten av kreftceller. tilstedeværelsen av stadig invasive kreftformer ofte nødvendiggjør bruk av mer omfattende behandling. vanligvis er en hysterektomi utføres og omfanget av operasjonen er helt avhengig av invasivitet av grunnsykdommen.
i nærvær av avanserte cervikale karsinomer, er kirurgi generelt fulgt med kjemoterapi og stråling behandlinger for å eliminere eventuelle gjenværende kreftceller og hemme veksten av nye. terapi tilnærming og dosering bestemmes vanligvis på en sak- til sak og kan involvere mer enn én syklus av behandling. bivirkninger forbundet med begge former for terapi inkluderer kvalme, tretthet og diaré. siden stråling innebærer direkte anvendelse av fokuserte stråler av energi, individer som gjennomgår denne formen for terapi kan også utvikle irritasjon på injeksjonsstedet.


Previous:nothing Next:hva som forårsaker kreft i hjernen

Relaterte artikler


 • Kaposis sarkom
 • lokalisert sklerodermi
 • solar urticaria
 • voksen autisme
 • de vanligste Gerd symptomer
 • oppusset medisinsk utstyr
 • symptomer på lungeemfysem
 • Dubin-Johnson syndrom
 • sezary syndrom
 • de viktigste årsakene til hjerneskader
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com