agenesis av corpus callosum

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-01-24
agenesis av corpus callosum er en sjelden type medfødt hjernen defekt der corpus callosum unnlater å utvikle riktig eller skjema i det hele tatt. corpus callosum er en stor bunt av nervefibre som fungerer som den primære veien for elektrisk kommunikasjon mellom venstre og høyre hjernehalvdel av hjernen. når strukturen er ikke helt intakt, kan en person har problemer med resonnement, problemløsning, samhandling med andre, og koordinere kroppens bevegelser. er det ingen kur for agenesis av corpus callosum, og behandling tiltak er støttende i naturen. med støtte fra familie, leger, og spesielle utdanningsprogram, mange pasienter med sykdommen er i stand til å føre noe selvstendig liv.
alvorlighetsgraden av symptomene kan variere sterkt med agenesis av corpus callosum. noen spedbarn viser ikke uvanlig utforming i to år eller lenger etter fødselen. mange små barn med tilstanden er i stand til å holde tritt med likesinnede på slike oppgaver som å lese, snakke, gå, og elementær skolearbeidet. i alvorlige tilfeller, men spedbarn ganske åpenbart lider av mental retardasjon, problemer bevegelige og fôring, og krampesykdom. de kan ha flere fysiske misdannelser og livstruende hjerte-eller lungelidelser.
mest mildere tilfeller av agenesis av corpus callosum bli problematisk innen den tid barn fylte ca 10 eller 11. corpus callosum er nesten fullt funksjonell og utviklet i friske barn i den alderen, slik at de kan begynne bygge kompetanse i abstrakt tenkning, problemløsning og sosiale interaksjoner. barn og unge med agenesis av corpus callosum kan ikke være i stand til å utvikle slike ferdigheter selv om de er av gjennomsnittlig intelligens. de kan ha problemer med matematikk og kritisk tenkning problemer, empatievnen med andre, og plukke opp kroppsspråk og talte signaler under samtalen.
det finnes ingen spesifikk behandling for pasienter som er diagnostisert med agenesis av corpus callosum. leger og terapeuter forsøker å utdanne familiemedlemmer på lidelse og forklare hva de kan gjøre for å få sine kjære hjem livet enklere. noen pasienter krever rundt -the -clock omsorg og oppfølging, mens andre kan føre relativt normale oppveksten til tross for deres forhold. ergoterapi og rådgivning programmer er tilgjengelig for å hjelpe voksne med sykdommen bli produktive medlemmer av deres lokalsamfunn.


Previous:nothing Next:voksen autisme

Relaterte artikler


 • plexus brachialis lammelse
 • kernicterus
 • alkoholiker kardiomyopati
 • pancha karma
 • kolesteatom
 • Institutional Review Board
 • gjær infeksjon utslipp
 • kronisk bihulebetennelse symptomer
 • sammenheng mellom gikt og hyperurikemi
 • sammenheng mellom migrene og nakkesmerter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com