hva bør jeg forvente etter en dysfagi diagnose

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-01-23
etter en dysfagi diagnose hvor en lege har bekreftet at en pasient har svelgeproblemer og har bestemt årsak, kan pasientene forvente en rekke tilnærminger til behandling og forvaltning, avhengig av årsaken. folk som tale-språk patologer vil vanligvis være involvert i omsorg, samt øre, nese og hals leger. noen mulige behandlinger inkluderer kirurgi, fysioterapi, medisiner og livsstil justeringer. pasienter kan bli bedt om å møte med flere omsorgsytere samtidig utvikle en behandlingsplan å få fordel av ulik råd basert på erfaring med andre pasienter.
svelge behandling med en tale-språk patologen eller fysioterapeut kan brukes etter en dysfagi diagnose for å hjelpe en pasient utvikler svelge ferdigheter og lære å kompensere for permanent skade som ikke kan repareres. terapeuten vil gjennomføre en grundig vurdering av pasienten og utvikle en plan tilpasset pasientens tilstand og behov. pasienter vil ha øvelser å gjøre hjemme for å utvikle sine hals muskler og vil også jevnlig møtes til terapitimer.
livsstil og endringer i kostholdet kan anbefales for noen pasienter. endre kosthold kan bidra til å svelge ved å gi en pasient med matvarer kjent for å være lett å svelge, for eksempel myk mat. hvis en pasient har gastrointestinale problemer, unngå matvarer med potensial til å utløse flareups kan anbefales. endring sovestilling og gjøre lignende justeringer kan hjelpe behandle bakenforliggende årsaker til dysfagi. medisiner kan behandle acid reflux og en del andre forhold knyttet til en dysfagi diagnose.
legene har mange tilnærminger til omsorg for en pasient med en dysfagi diagnose. vanlige kontrollene kan bli oppmuntret til å overvåke pasientens tilstand og se etter tegn på komplikasjoner eller problemer som økt innsnevring av spiserøret. utvikle en behandlingsplan for pasienten kan forholde seg til er viktig, som unnlatelse av å holde tritt med medisiner, kosthold, øvelser og andre aspekter av en behandling plan vil gjøre planen mindre effektive.


Previous:nothing Next:de vanligste sår komplikasjoner

Relaterte artikler


 • cervikal spinal stenose
 • finne ut resultater fra kliniske studier
 • medisinsk rullator
 • sammenheng mellom TMJ og leddgikt
 • dysfagi symptomer
 • de vanligste årsakene til ryggsmerter og tretthet
 • høy frekvens ventilasjon
 • årsakene til søvnighet på dagtid
 • hva som forårsaker kroniske ankelen smerte
 • uløste sorg
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com