de vanligste sår komplikasjoner

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-01-23
sår komplikasjoner i mage og tarmkanalen omfatter blødning, perforasjon, eller intestinal blokkering. hver av disse problemene kan gyte ytterligere komplikasjoner. noen ganger sår komplikasjoner krever kirurgi, men i andre tilfeller kan medisiner være alt som trengs for å få sår problemene under kontroll. munnsår og diabetiske fotsår kan også utgjøre alvorlige komplikasjoner.
intestinal blokkeringen skjer i 5-8% av personer med magesår komplikasjoner. hvis en sår ligger nær tolvfingertarmen, som forbinder magen til tynntarmen, hevelse og /eller arrdannelse kan oppstå. dette fører til en intestinal blokkering som hindrer mageinnholdet i å bevege seg gjennom fordøyelsessystemet. blokkeringen vil vanligvis føre til at pasienten ofte kaste opp ufordøyd mat og forårsake en følelse av oppblåsthet og uforklarlig vekttap. umiddelbar sykehusinnleggelse er sannsynligvis for en intestinal blokkeringen.
behandling for en intestinal blokkering avhenger av resultatene av en endoskopi og hva legen er i stand til å se på blokkeringen stedet. Hvis blokkeringen er et resultat av hevelse, pasienten vil vanligvis bli gitt protonpumpehemmere eller H2 -reseptorantagonister å redusere hevelse. som en generell regel, er kirurgi ikke nødvendig.
Hvis blokkeringen skyldes arrdannelse, særlig hvis det er alvorlig, vil pasienten trenge kirurgi for å fjerne arrvev og unngå ytterligere sår komplikasjoner. i milde tilfeller kan kirurgi gjøres gjennom et endoskop satt inn i halsen og ned i fordøyelseskanalen. etter at arrvev er fjernet, er magen reattached til gjenværende, unscarred tynntarmen, og mat kan flyte fritt gjennom oppsummeringsliste tarmsystemet igjen.
munnsår, diabetiske fotsår og decubitus sår, også kjent som bed sår, er andre komplikasjoner. munnsår, men sjelden, setter pasienten i fare for bakterielle infeksjoner. diabetiske fotsår krever grundig rengjøring og pleie og antibiotika for å forebygge en infeksjon og koldbrann fra utviklingsland. hvis diabetessår behandlingen ikke virker, lem må kanskje amputere som en siste resultatet. immobile pasienter kan utvikle bed sår som fører til sår komplikasjoner av infeksjon, koldbrann, samt en rekke andre helseproblemer.


Previous:nothing Next:behcet sykdom

Relaterte artikler


 • de vanligste hyponatremi årsaker
 • påståelig samfunnet behandling
 • symptomer på øyekatarr i babyer
 • vanlige innlegg menopause symptomer
 • symptomene på candida øsofagitt
 • foreldrenes fremmedgjøring
 • invasiv candidiasis
 • uløste sorg
 • binyreinsuffisiens symptomer
 • hepatitt b carrier
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com