pediatrisk diaré

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-01-22
pediatrisk diaré er løs, vannaktig, hyppigere avføring som oppleves av barn. som voksne, kan barn utvikle diaré på grunn av eksponering for et virus eller bakterie som gjør dem syke. noen ganger barn kan også utvikle diaré fordi de har spist mat eller konsumert en drink som viste seg irritere deres fordøyelseskanal systemer. i andre tilfeller kan det imidlertid et tilfelle av pediatrisk diaré utvikle fordi et barn har en kronisk tilstand som diaré er et symptom. vanligvis er diaré en kortsiktig sykdom, som kan gå bort av seg selv, men alvorlige eller kroniske tilfeller kan kreve en lege til å gripe inn med medisiner og intravenøs væske.
ofte, er pediatrisk diaré en akutt sykdom, som vanligvis betyr det varer i to uker eller mindre. i de fleste tilfeller er diaré enten relativt mild eller kortvarig. i tilfelle av mild diaré som varer i mindre enn tre dager, kan foreldrene bli bedt om å ta vare på sine barn hjemme ved å sørge for at de drikker rikelig med væske for å unngå dehydrering. foreldre kan også gi deres barn elektrolyttforstyrrelser drinker og frosne godbiter i håp bidra til å forebygge dehydrering, men supper og buljonger kan fungere til dette formålet også. elektrolytter er salter som er avgjørende for helsen.
noen ganger pediatrisk diaré er alvorlig eller varer for mer enn bare et par dager. i noen tilfeller kan det være ledsaget av andre plagsomme symptomer, som høy feber og sterke magesmerter. når en barnet har mer enn et mildt tilfelle av diaré, kan en lege vil undersøke ham og muligens foreskrive medisiner, som for eksempel antibiotika, for behandling. Likeledes kan en lege anbefales sykehusinnleggelse for et barn med alvorlig diaré for å administrere intravenøs væsker for å enten forhindre dehydrering eller behandle den hvis det allerede har utviklet.
når pediatrisk diaré er forårsaket av en allergi, laktoseintoleranse, eller en kronisk sykdom, kan medisinsk behandling starte med å finne ut sin underliggende årsaken. å komme til roten av problemet, kan leger ta den berørte barnets sykehistorie og utføre diagnostiske tester. i noen tilfeller, spesielt når problemet er vanskelig å diagnostisere, kan leger med bruke av eliminasjonsmetoden for å hjelpe dem med å løse årsaken til vedvarende diaré. når tilstanden som er forårsaker løs mage har blitt identifisert, kan leger foreskrive medisiner eller anbefale diett endringer for å behandle den.


Previous:nothing Next:chakra meditasjon

Relaterte artikler


 • human leukocytt antigen
 • nasal slimete
 • vanlige innlegg menopause symptomer
 • manuell rullestol
 • årsakene til søvnighet på dagtid
 • paracetamol toksisitet
 • lymfoblastisk lymfom
 • forebygge leddgikt
 • hjelpemidler sløse syndrom
 • Institutional Review Board
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com