angiosarcoma

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-01-22
en angiosarcoma er en type sjelden, kreftsvulst som oppstår i slimhinnen i en blodåre. en slik svulst kan potensielt oppstå i alle blodåre eller arterien i kroppen, men de fleste angiosarcomas er funnet nær overflaten av huden eller innenfor lymfeknuter. er det ofte vanskelig for leger å identifisere en spesifikk årsak til en angiosarcomas, men svulster har vært nært knyttet til miljøgifter og strålebehandling for andre typer kreft. behandling vanligvis består av en kombinasjon av kjemoterapi, stråling og kirurgi når det er mulig.
symptomene på en angiosarcoma kan variere betydelig avhengig av plasseringen av svulsten og scenen av progresjon. en kutan sarkom i hodebunnen, ansiktet, eller andre steder på huden skaper en mørk, øm, blåmerke-som lesjon. angiosarcomas i lymfeknutene eller bryster har en tendens til å forårsake hevelse og kan eller ikke kan være smertefullt. når leveren blir berørt, er en person sannsynligvis oppleve magesmerter, tretthet og vekttap. endelig, kan en angiosarcoma som utvikler innenfor en blodåre i lungene føre til hoste og alvorlige brystsmerter.
en lege som mistenker en angiosarcoma basert på symptomer kan gjennomføre en rekke diagnostiske imaging tester for å se etter fysiske svulster. gang en masse blir oppdaget, blir en liten vevsprøve ekstraheres og analyseres på et sykehus lab. Hvis en svulst er funnet å være ondartet, er ytterligere tester for å se om kreften har spredt seg til andre deler av kroppen.
i de fleste tilfeller, leger velger å bekjempe angiosarcomas med behandlinger og kjemoterapi. hvis en svulst er godt definert under huden eller i lymfatisk vev, kan kirurgi være mulig. en kirurg kan forsøke å skjære svulsten og reparasjon omkringliggende vaskulær vev. angiosarcomas tendens til å være svært persistent, imidlertid, og det er mulig for en svulst å returnere selv etter en tilsynelatende vellykket kurs i behandling. når kreften kan ikke elimineres, kan en pasient trenger å motta kjemoterapi og tar medisiner for å behandle symptomene for resten av hans eller hennes liv.


Previous:nothing Next:ansett som en alvorlig bleie utslett

Relaterte artikler


 • skjoldbruskkjertelen hypertensjon
 • de beste pusteøvelser for astma
 • de ulike tennene sliping symptomer
 • Dubin-Johnson syndrom
 • skille mellom influensa og lungebetennelse
 • om tillit building øvelser
 • de vanligste syfilis effekter
 • akne utsatt hud
 • forholdet mellom stress og diabetes
 • esophageal akalasi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com