symptomene på teething

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2014-01-21
teething refererer til en baby første sett med tenner, som de dukker opp fra hans eller hennes tannkjøtt. det kan oppstå hvor som helst mellom ca tre og tolv måneders alder, men den gjennomsnittlige alderen for de fleste babyer å begynne tenner er på rundt seks måneder gammel. noen typiske symptomer på tenner kan inkludere siklende, feber og generell irritabilitet. disse er vanligvis ikke alvorlig og kan ofte bli løst med enkle hjelpemidler. når symptomene ikke forsvinner etter tennene har dukket opp, eller hvis en vaktmester betingelser bekymringsfulle symptomer generelt, kan han eller hun ønsker å konsultere en barnelege for å få råd.
å lindre symptomene på teething, mange leger anbefaler å plassere et lett trykk på tannkjøttet og bruke en kjølig eller kaldt objekt for å redusere hevelse. forsiktig gni barnets gommer med en finger kan noen ganger være nok til å gi lindring. i tillegg babyer ofte liker å tygge på biteringer, som vanligvis laget av myk plast og fylt med vann. en kald bitering, eller til og med en myk klut dyppet i kaldt vann, kan bidra til å lette en baby teething smerte. tung siklende kan forårsake utslett på babyens hake eller rundt hans eller hennes munn. Dette kan vanligvis bli løst med en lanolin salve eller vaselin.
for behandling av symptomer på tenner, slik som feber og smerter, leger vanligvis foreslå en mild smertestillende, som spedbarnets paracetamol eller ibuprofen. generelt, er andre medisiner anbefales ikke, med mindre ens barnelege eksplisitt har godkjent dem. det er andre virkemidler som vanligvis ikke bør brukes til å behandle symptomer på tenner. disse inkluderer barnesykdommer geleer som kan nummen tannkjøttet og noen ganger resten av munnen. oppfatninger om disse rettsmidler varierer blant medisinske fagfolk, så man bør oppsøke lege klarert for personlig rådgivning.
er det få kjente bivirkninger av tenner. hva noen mennesker kan ta som symptomer på tenner, men kan faktisk være indikatorer på en annen medisinsk problem. for eksempel mange folk forbinder en hoste eller rennende nese med tenner, når barnet faktisk kan ha en forkjølelse eller infeksjon. det er enda noen uenighet i det medisinske felt om en feber nødvendigvis er et symptom på teething. i de fleste tilfeller bør vaktmestere rådføre seg med lege dersom de føler at noen av symptomene er langvarig eller forverret, spesielt hvis barnet har feber over 101 ° C (ca. 38 ° C ) eller høyere.


Previous:nothing Next:hematuri syndrom

Relaterte artikler


 • hjelpemidler sløse syndrom
 • lokalisert sklerodermi
 • finne ut resultater fra kliniske studier
 • ernæringsmessige nevropati
 • sammenheng mellom TMJ og leddgikt
 • om av asbest farer
 • mitralstenose
 • takle en frykt for å mislykkes
 • sammenheng mellom stress og hukommelsestap
 • de ulike tennene sliping symptomer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com